Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Amsterdam, 10 november 2009

Internationaal succes voor DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF Twee Awards en een nominatie in één week!

De documentaire DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF, geregisseerd door Klaas Bense en geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama, won in één week tijd maar liefst twee prijzen en een prestigieuze nominatie. Op het twee jaarlijkse International `Golden Panda' wards for Documentary in China werd de film verkozen tot most innovative film in de categorie society. Op het Scenecs Film festival in Amersfoort werd de film uitgeroepen tot beste documentaire van het festival, en won daarmee de Golden Stone én een check ter waarde van 10.000,-. Op de IDA Documentary Awards 2009 in Los Angeles is de film genomineerd voor een distinguished feature award. Vorig jaar won de film MAN ON WIRE van James Marsh deze prijs.

DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF werd na de première in november 2008 lovend ontvangen op verschillende grote internationale filmfestivals als HotDocs (Canada), Brooklyn International Film Festival (VS), Fantasia International Film Festival (Duitsland), Oldenburg International Film Festival (Duitsland) en het Nederlands Film Festival, waar de film genomineerd werd voor de Filmprijs van de stad Utrecht 2009.

De Film
In Diary of a Times Square Thief gaat filmmaker Klaas Bense op zoek naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat hij op Ebay heeft gekocht. In het bijzondere schriftje staan de avonturen beschreven van een jongeman die eind jaren tachtig vanuit het middenwesten van Amerika naar New York reist, om daar zijn droom te verwezenlijken en als schrijver door te breken. In het dagboek is te lezen hoe de ambitieuze schrijver faalt afglijdt en aan lager wal raakt de laatste pagina's zijn met een mes uit het dagboek gesneden.

De film Diary of a Times Square Thief bestaat uit kleine, intieme portretten van mensen die in het dagboek voorkomen en die de schrijver zouden kunnen kennen. De ontmoetingen brengen uiteindelijk duidelijkheid omtrent het lot van de talentvolle, maar gefaalde schrijver en de waarde van het najagen van dromen. De film Diary of a Times Square Thief schetst tevens een beeld van de wereldberoemde Times Squarebuurt in de tijd dat het nog een ongure `urban jungle' was.




Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter (release 26 november 2009) en De Gelukkige Huisvrouw (release voorjaar 2010). De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht