Ingezonden persbericht


F5 breidt portfolio van Microsoft Exchange 2010-oplossingen uit Application-Ready Solutions helpen bij optimaliseren en schalen Microsoft Exchange 2010

Schiphol-Rijk, 11 november 2009 â¤* F5 Networks introduceert Application Ready Solutions for Microsoft Exchange 2010. Gebruikers van de nieuwe versie van Microsoft Exchange Server profiteren hiermee van efficiënte application delivery, verbeterde schaalbaarheid en hogere prestaties.

De F5 Application Ready Solutions stellen gebruikers in staat om optimaal gebruik te maken van de geavanceerde messaging-functionaliteit in Microsoft Exchange 2010. Met deze nieuwe oplossingen kunnen Exchange Client Access Servers (CAS) alle client-verbindingen beheren, waardoor F5-technologie zorgt voor optimalisatie van al het berichtenverkeer in een Exchange-omgeving.

'Naar schatting wordt een ruime meerderheid van alle zakelijke activiteiten via e-mail afgehandeld. Niet voor niets is messaging een bedrijfskritische applicatie', zegt Calvin Rowland, vicepresident Application Partner Programs van F5. 'Downtime kan serieuze gevolgen hebben voor bedrijfsprestaties. De nieuwe F5-oplossingen vergroten de waarde van de verbeteringen die Microsoft in Exchange 2010 heeft doorgevoerd en garanderen de beschikbaarheid van messaging voor eindgebruikers.'

Kenmerken van Application Ready Solutions for Exchange 2010
- Installatieondersteuning en kant-en-klare templates voor gezamenlijke installatie F5 biedt uitgebreide configuratie- en gebruikershandleidingen om klanten te helpen bij de efficiënte inzet van BIG-IP(TM) Local Traffic Manager(TM) (LTM(TM)) en WebAccelerator(TM) met Exchange 2010. De ondersteuning van F5 zorgt voor een eenvoudige en snelle implementatie en resulteert in minder fouten dan met handmatige configuratie. De kant-en-klare applicatietemplates omvatten onder andere een 60-secondenwizard voor de configuratie van BIG-IP-oplossingen met Microsoft Exchange 2010.
- Geavanceerde optimalisatie van application delivery De Application Ready Solutions vormen de basis voor een configuratie- en gebruiksstrategie die zorgt voor optimale application delivery in, en schaalbaarheid van Exchange 2010-omgevingen. De geavanceerde mogelijkheden voor application delivery van F5 BIG-IP omvatten SSL offload, versnelling, compressie en caching. Door de belasting op servers te verkleinen, verbeteren BIG-IP-oplossingen de capaciteit van Client Access Servers en wordt de tijd om e-mailbijlagen te openen, met maximaal negentig procent verkort.
- Optimalisatie van Exchange messaging
Geteste en gecertificeerde oplossingen waarmee gebruikers messaging-applicaties kunnen optimaliseren en opschalen. Deze oplossingen bestaan onder andere uit geoptimaliseerd downloaden van e-mailbijlagen, versleutelde verzending van transactielogs tijdens cluster node-failover, spamfiltering, eindpuntbeheer voor webclients en BIG-IP-applicatietemplates voor eenvoudige configuratie.
- iControl API-ondersteuning
De op maat te maken iControl(TM) API van F5 ondersteunt integratie in heterogene omgevingen en routering van messaging-verkeer tussen geografisch verspreide datacenters.

'Microsoft is verheugd dat F5 de verbeteringen in Exchange 2010 ondersteunt door hun gebruiksrichtlijnen en applicatietemplates te updaten', zegt Julia White, directeur Exchange Product Management bij Microsoft. 'Optimalisatie van application delivery is een integraal onderdeel van de Exchange 2010-architectuur, zeker voor klanten die hun eindgebruikers de hoogst mogelijke beschikbaarheid en prestaties willen bieden.'

Beschikbaarheid
De F5 Application Ready Solutions-documentatie voor Microsoft Exchange 2010 en ondersteunende resources zijn vanaf nu beschikbaar via www.f5.com/solutions/applications/microsoft/exchange-server. Voor meer informatie over de manier waarop F5- en Microsoft-oplossingen samenwerken: www.f5.com/solutions/applications/microsoft.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de levering van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: www.F5.com.