Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

Tilburg, 11 november 2009

Exit BOM in RENA Elektronica B.V. met mooi rendement

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft haar 49%-belang in RENA Elektronica B.V. verkocht met een mooi rendement. RENA ontwikkelt en produceert met circa 65 medewerkers in Zundert een breed scala aan LED applicaties. De BOM verwierf deze participatie in oktober 2008 door het uitkopen van grootaandeelhouder TBI/Fri-Jado omdat het de potentie van RENA zag om een belangrijke rol te spelen in de snelgroeiende LED wereld. De oprichters van RENA, de heer en mevrouw Geerts, hebben het aandelenpakket van de BOM overgenomen.

Door participatie heeft de BOM kunnen voorkomen dat dit bedrijf voor Brabant verloren ging en inmiddels is RENA uitgegroeid tot een succesvolle speler in de LED markt. Die snelle groei leidt mondiaal tot overnames en nieuwe samenwerkingsverbanden. LED's zijn in het kader van het programma Hightech Systems gedefinieerd als een van de kansrijke gebieden waar Zuid-Nederland zich mee kan profileren en onderscheiden. Door de exit is de weg vrijgemaakt voor verdere internationale samenwerking en groei.

Het rendement dat is behaald, wordt door de BOM opnieuw geïnvesteerd in innovatieve bedrijven. De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter. Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken.

Over RENA Elektronica B.V.

RENA ontwikkelt innovatieve applicaties op basis van haar bijzondere besturingstechnologie en de nieuwste generatie LED's. Deze zijn een energiebesparend alternatief voor traditionele verlichting en vergen minimaal onderhoud. De LED's worden bijvoorbeeld toegepast in verkeerslichten, kunstwerken en architectonische verlichting. Daarnaast worden klantspecifieke LED oplossingen gemaakt die geïntegreerd worden in de eindproducten van de klant. Goede besturingselektronica is onontbeerlijk om de grote voordelen van LED's maximaal te benutten en om zo nieuw licht te creëren.