Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veilig opslaan met nieuwste Amacom Data Locker met 1 TB capaciteit

Sittard, 11 november 2009 - Origin Storage, een toonaangevende fabrikant en distributeur van IT-storage oplossingen, kondigt vandaag de introductie aan van de Amacom 1TeraByte (TB) en 750GB Data Locker. Deze nieuwe producten zijn een aanvulling op de 320GB en 500GB die reeds beschikbaar zijn. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de toenemende vraag van consumenten, bedrijven en overheden naar veilige, mobiele dataopslagmogelijkheden. Volgens de KPMG Data Loss Barometer zijn dit jaar naar verwachting ruim 200 miljoen mensen wereldwijd de dupe van diefstal van vertrouwelijke gegevens.

De Data Locker is een draagbare harde schijf die gebruikers gemoedsrust geeft indien hun data is verloren of gestolen, want de opgeslagen data is beveiligd door AES hardware-encryptie en een 18-cijferige pincode die rechtstreeks op de Data Locker wordt ingevoerd.

Romain Cohen-Gonsaud, European Branche Manager bij Origin Storage Ltd: 'In alle sectoren groeit de hoeveelheid gegevens, men zet steeds meer data op zijn laptop of blackberry. Dit vraagt in de mobiele wereld van vandaag om meer flexibiliteit en meer capaciteit in de dataopslagmogelijkheden om alle gevoelige data veilig te kunnen vervoeren. De 1TB voldoet aan deze vraag tegen een aantrekkelijke prijs. We zijn trots dat wij de eerste zijn die draagbare hardware met zo'n capaciteit leveren.' De meeste slachtoffers worden gemaakt door hacking van vertrouwelijke gegevens, gevolgd door diefstal of verlies van een computer, blijkt uit de Data Loss Barometer van KPMG. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna 25% van de gestolen hardware op geen enkele manier beveiligd is.

Een hardware based encryption chip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van military grade AES/CBC-modus encryptie. Om data te kunnen lezen of schrijven dient een achtiencijferige pincode ingegeven te worden op het authenticatiesysteem. De authenticatie wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten. De combinatie van versleuteling, beveiliging via encryptie en een pincode zorgt voor een optimale beveiliging. Er is geen driver en software nodig.

Van de Data Locker zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar. De Data Locker Pro AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor overheidsinstanties, MKB en het onderwijs. De Data Locker Enterprise AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor defensie en transport van extreem gevoelige data. Adviesprijzen lopen op van ¤ 209,- ((excl. BTW) voor een Data Locker 320 GB PIN-Protected & 128 bit AES Encrypted HDD tot ¤ 539,- (exccl. BTW) voor een Data Locker 1 TB PIN-Protected & 256 bit AES Encrypted HDD.

Enkele testexemplaren van de Data Locker zijn beschikbaar ten behoeve van reviews. Neem voor testexemplaren, meer informatie en hoge resolutie beeldmateriaal contact op met margreet@l-dj.nl

Over Amacom
Amacom is een merknaam van Origin Storage Ltd. Amacom staat bekend om het op de markt brengen van innovatieve ideeën die betaalbaar zijn voor het grote publiek, zonder aan kwaliteit en klantenservice in te boeten. De vraag naar databeveiliging vanuit de markt bestaat al langer en Origin Storage en Amacom hebben al in 2004 een encrypted drive back gelanceerd, de Encryp2disk. Kosten nog moeite zijn gespaard bij de ontwikkeling van de Data Locker, de nieuwe pinbeveiligde en encrypted draagbare harde schijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Origin Storage heeft de EMEA rechten voor het product. Voor meer informatie zie www.originstorage.com



Ingezonden persbericht