Ingezonden persbericht

Medewerkers Dachser gaan fitnessen
Logistiek dienstverlener en Fit For Free sluiten samenwerkingsovereenkomst

Zevenaar, 11 november 2009 - Logistiek dienstverlener Dachser heeft een overeenkomst met Fit For Free gesloten om zijn medewerkers gezond en fit te krijgen. Medewerkers van het hoofdkantoor van Dachser Netherlands in Zevenaar kunnen tegen gereduceerd tarief terecht in de nieuwe Fit For Free vestiging in Arnhem. "Het ongezonde imago van de logistieke wereld gaat bij ons niet op," aldus Aat van der Meer, CEO van Dachser Benelux.

De overeenkomst tussen Dachser en Fit For Free past binnen het gezondheidsbeleid van de logistiek dienstverlener. Eerder werden soortgelijke afspraken gemaakt voor de Dachser medewerkers in Waddinxveen. "We merken dat er veel animo voor is," aldus Van der Meer. "Veel van onze medewerkers hebben een zittend beroep en kunnen wel wat extra beweging gebruiken. Dat willen we graag stimuleren, immers: gezond personeel verzuimt minder en is productiever. Bovendien merken we dat veel van onze medewerkers er plezier in hebben." Doorslaggevend voor de keuze voor Fit For Free zijn de flexibele mogelijkheden. "Fit For Free heeft meerdere vestigingen door het hele land, waardoor onze medewerkers ongeacht hun verblijfplaats altijd de mogelijkheid hebben om te sporten."

Lucien van der Put, Executive Manager Sales van Fit For Free, prijst het initiatief van Dachser. "Als het om gezondheid gaat, heeft de logistieke beroepsgroep een minder goed imago. Door fitness te stimuleren, biedt Dachser zijn personeel een extra stimulans om aan hun gezondheid te werken."

Beeldmateriaal

Lucien van der Put, Fit For Free (links) en Aat van der Meer, Dachser (rechts)

Bovenstaande afbeelding is in hoge resolutie te downloaden.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 156 eigen vestigingen aangevuld met 133 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er ruim 18.000 medewerkers werkzaam. In 2008 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,6 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.

Noot voor redacties