Ingezonden persbericht


Persbericht
Amstelveen ­ 10 November 2009
Waalre ­ 10 November 2009

Logica wordt Verum ASD partner

Logica en Verum hebben een partnerovereenkomst getekend, waarmee Logica tot Verum consultancy partner is benoemd. Volgens de overeenkomst zal Logica consultancy diensten leveren voor Verum's ASD-technologie en voor ASD:Suite software tools. Om een Verum consultancy partner te worden, moeten bedrijven ervaren software architecten en ontwerpers, getraind in ASD en ASD:Suite, in dienst hebben.

Logica is de grootste organisatie tot nu toe die participeert in het partnerprogramma van Verum, die bestaat uit een klein aantal embedded softwarebedrijven. Anton van Gelderen, competence manager bij Logica, technische software engineering: "Logica is erg sterk in mission critical systems en we zien de technologie en de tools van Verum als een manier om ons werk uit te breiden op dit veeleisende gebied." Logica heeft systemen ontwikkeld voor industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart (Galileo, de Europese Ruimtevaartorganisatie), de openbare veiligheid (stormvloedkering) en het transport, waarin betrouwbare software van wezenlijk belang is. "Verum's ASD:Suite stelt ons in staat om onze klanten zeer betrouwbare systemen aan te bieden, zonder de complicaties en de steile leercurve van formele systemen."
Arjen Klomp, commercieel manager bij Verum: "Ons doel is om slechts een aantal partnerovereenkomsten met grote software consultancy bedrijven aan te gaan, en ik ben verheugd om Logica te verwelkomen in dit selecte gezelschap. Logica heeft de middelen en de expertise om ASD toe te passen op de grootste en meest ingewikkelde projecten." Over ASD:Suite
De software ontwerptools van Verum's ASD:Suite elimineren alle fouten in het gedrag van complexe software-ontwerpen, waardoor de kosten van het ontwikkelen, testen en onderhouden van software drastisch gereduceerd worden. De automatische code- generator van ASD:Suite brengt de kosten van software-ontwikkeling verder omlaag met 30% per geleverde coderegel. Het grootste verschil tussen Verum's ASD:Suite en andere tools die pretenderen productiviteit te verbeteren is de formele verificatietechnologie van Verum: Analytical Software Design. Met ASD kan het ontwerp van een softwaresysteem wiskundig gecontroleerd worden op compleetheid en juistheid, zonder dat er ook maar één regelcode is geschreven. Over Logica
Logica is een toonaangevend bedrijf met 40.000 medewerkers op het gebied van IT- en zakelijke dienstverlening. Logica levert diensten op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. Logica werkt nauw samen met haar klanten om het beste uit hun organisatie naar boven te halen. Hierdoor worden veranderingen in gang gezet die resulteren in verbeterde efficiency, versnelde groei en risicobeheersing. We gebruiken onze grondige branchekennis, technische kwaliteiten en expertise op het gebied van wereldwijde dienstlevering om onze klanten te helpen marktleiders te worden. Logica staat genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG).