Oranjewoud



Veld met verzekerde performance voor FC Breukelen

Oranjewoud Sport heeft in samenwerking met TenCate en Edel Grass het eerste kunstgras voetbalveld met een garantie op de performance gerealiseerd. Bij FC Breukelen is het eerste veld dat onderdeel is van dit TenCate Performance Warranty Concept aangelegd. Op vrijdag 23 oktober is het eerste certificaat voor performancegarantie overhandigd aan wethouder Dhr. Wisse en voorzitter van FC Breukelen Dhr. Spithoven.

In 2010 wordt de FIFA normering ingevoerd en dit betekent dat er hogere eisen worden gesteld aan kunstgras voetbalvelden. FIFA 2 Star is het hoogste prestatieniveau dat de voetbalfederatie FIFA heeft gedefinieerd voor competitievoetbal. In de afgelopen jaren zijn vele velden geïnstalleerd die in ieder geval initieel aan deze norm voldoen, maar enige tijd na installatie bleken de speleigenschappen van sommige velden onder dit niveau te zijn. Omdat Oranjewoud Sport, Edel Grass en TenCate de kwaliteit van voetbalvelden naar een hoger niveau willen tillen is dit concept ingevoerd. Velden die hiermee aangelegd worden krijgen voor vijf jaar een FIFA prestatiegarantie.

Bij FC Breukelen is het Future DS kunstgrassysteem aangelegd. Dit is een systeem met een duurzame vezel, ingestrooid met TPE en aangelegd op een sportsfoam. De combinatie van componenten zorgt voor een duurzaam veld met unieke speleigenschappen.

De performancegarantie wordt aangeboden in nauwe samenwerking met verzekeraar ALLIANZ.