Ingezonden persbericht


Persbericht, Amsterdam, 11 november 2009

Nieuw wetenschappelijk tijdschrift: GZ-psychologie

Op 6 november jl. heeft Rein Baneke, directeur van het Nederland Instituut van Psychologen, het eerste nummer in ontvangst genomen van GZ-psychologie, een nieuw tijdschrift voor gezondheidszorgpsychologen. Hij ontving het eerste exemplaar van hoofdredacteur prof. dr. Jan Derksen tijdens het 1e Jaarsymposium GZ-psychologie. GZ-psychologie is het eerste tijdschrift dat zich geheel richt op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 12.000 zijn. Alle in Nederland geregistreerde gz-psychologen en klinisch psychologen ontvangen vandaag gratis het eerste nummer.

GZ-psychologie wil de identiteit en de positie van de gz-psychologen versterken en een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Het bevat wetenschappelijke artikelen over diagnostiek, indicatiestelling en behandelingen; informatie over de praktische uitoefening van het vak, zoals de opleiding, profielen en richtlijnen; en een aantal vaste rubrieken, zoals nieuws, een agenda en een boekbespreking.

Verantwoordelijk voor de inhoud is een onafhankelijke redactie, met als hoofdredacteur prof. dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen). Daarnaast wordt GZ-psychologie bijgestaan door een wetenschappelijke redactieadviesraad. Het tijdschrift wordt uitgegeven door uitgeverij Benecke en acht keer per jaar verstuurd aan de abonnees. Benecke is één van de grootste aanbieders van bij- en nascholingen voor artsen en gz-psychologen en de uitgever van medische vakbladen als De Psychiater en De Neuroloog en verschillende boeken.