Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JBoss van Red Hat in Magic Quadrant van Gartner

Amersfoort, 11 november 2009 - Red Hat, Inc. (NYSE:RHT), marktleider in opensourceoplossingen, maakt vandaag bekend dat ze door Gartner zijn opgenomen in het "Magic Quadrant for Enterprise Application Servers (EAS)". Gartner beoordeelt leveranciers op hun vermogen om hun visie op de technologiemarkt, in dit geval de enterprise applicatie server markt, uit te voeren. Red Hat ziet in deze erkenning de acceptatie van de JBoss Enterprise Middleware strategie.

"We zijn natuurlijk zeer verheugd met deze vernoeming in het Magic Quadrant, maar de echte winnaars zijn onze klanten", aldus Craig Muzilla, vice president middleware business unit bij Red Hat. "Door innovatie zijn er verbeteringen aangebracht in ons vlaggenschip het JBoss Enterprise Application Platform. Wij geloven dat onze klanten beter kunnen profiteren van meerdere programming paradigma's alsmede van de voordelen van cloud computing. Wij beschouwen de evaluatie van Gartner als een erkenning van onze technologievisie en verwachten dat het onze klanten vertrouwen geeft. Wij zien dat steeds meer ondernemingen zich tot Red Hat wenden vanwege onze voortrekkersrol en de vaste waarde in een veranderende markt."

Volgens het Gartner-rapport combineren leiders in het EAS-segment de bekwaamheid om invloed uit te oefenen in de markt, de mogelijkheid om volgers aan te trekken en het vermogen om te leiden. Leiders hebben zich bewezen in het realiseren van hun visie en hun klanten te ondersteunen door stabiele periodes en periodes met veranderingen. De leiders zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de activiteiten en zijn de belangrijkste beïnvloeders van de marktontwikkeling.

Red Hat kondigde eerder dit jaar het JBoss Open Choice programma aan, een strategie om ervoor te zorgen dat klanten profiteren van het volledige scala van programming modellen, component modellen en deployment paradigms. In JBoss Enterprise Application Platform is nu de mogelijkheid opgenomen om een verscheidenheid aan populaire programming en component modellen zoals POJOs, Spring Framework, OSGi, Seam, Struts, Google Web Toolkit en Java Enterprise Edition te ondersteunen, waarbij ze gebruik kunnen maken van de uniformiteit van management van een enkel platform met enterprise-class service en stabiliteit.

De JBoss Open Choice-strategie is een belangrijk onderdeel van het streven van Red Hat om een uitgebreid portfolio van open source middleware producten te bieden. JBoss Enterprise Middleware van Red Hat is de enige complete open source middleware referentie architectuur, dat zich toelegt op alle applicatie-ontwikkeling, implementatie en SOA-gebaseerde integratie behoeften, waarbij ze mogelijkheden bieden voor kostenbesparing en een grotere flexibiliteit.

"Ongeacht of de markt verschuift, Red Hat heeft tot doel een betrouwbare bron te blijven voor innovatieve oplossingen en wil leider blijven in de Java-markt. De erkenning van Gartner ten aanzien van onze marktpositie is het bewijs van onze inzet voor deze doelen en onze toewijding aan het succes van onze klanten", aldus Muzilla.

Kijk voor het complete op Gartner-rapport: www.jboss.com. Voor Red Hat's middleware portfolio, zie http://customers.redhat.com/category/jboss-enterprise-middleware/.



Ingezonden persbericht