Oranjewoud



Edel Grass trots op selectie als FIFA Preferred Producer voor Football Turf

Edel Grass is door de FIFA geselecteerd als een Preferred Producer voor kunstgras voetbalvelden. Dit is door de FIFA bekend gemaakt op de openingsdag van de FSB beurs in Keulen (Duitsland). Door deze benoeming kan Oranjewoud-dochter Edel Grass ook in de toekomst een bijdrage blijven leveren aan de verbetering van de kwaliteit van kunstgras voetbalvelden.

Met het 'FIFA Quality Turf' initiatief wil de FIFA de kwaliteit van kunstgras voetbalvelden wereldwijd consequent handhaven. Edel Grass participeert in het nastreven van deze doelstelling en wordt mede verantwoordelijk voor de waarborging van deze kwaliteit.

FIFA Preferred Producership for Football Turf
Als Preferred Producer wordt van Edel Grass verwacht dat zij buiten de traditionele leveranciersrol treedt. Edel Grass, opgericht in 1989, is een ervaren producent van kunstgras voetbalsystemen. Mede door deze ervaring is Edel Grass een gevestigde FIFA Quality Concept licentiehouder en heeft haar deskundigheid aangetoond in civiele techniek, projectmanagement en onderhoud. De combinatie van deze criteria is volgens FIFA noodzakelijk voor de succesvolle realisatie en kwaliteitswaarborging van kunstgrasprojecten over de hele wereld.

Edel Grass ondersteunt performancegarantie
In lijn met het FIFA Preferred Producer initiatief heeft Edel Grass in samenwerking met TenCate Grass en Oranjewoud Sport het eerste kunstgras voetbalveld met gegarandeerde performance geïnstalleerd. Het TenCate Warranty Performance Concept(TM) is een concept waarbij een veld voor 5 jaar een FIFA Two Start performancegarantie krijgt, die gedekt wordt door verzekeringsmaatschappij Allianz. Het eerste veld als onderdeel van dit concept is aangelegd bij FC Breukelen.

Bas van den Berg (Commercieel Directeur Edel Grass): "Wij zijn blij dat de fabrikanten die een aanvraag hebben ingediend en zijn geselecteerd door de FIFA, de sterke, betere spelers zijn, omdat zij de kwaliteit en de prestaties van het eindproduct internationaal kunnen waarborgen en dit uiteindelijk zal leiden tot een wereldwijde erkenning van de voordelen van kunstgras voetbalvelden op alle niveaus van het spel"