Duurzaamheidsprimeurs op uitverkocht Nationaal Sustainability Congres


AMERSFOORT, 20091109 -- Woensdag 11 november 2008 vindt de jubileumeditie (10de) van het Nationaal Sustainability Congres plaats (www.sustainability-congres.nl). Het Nationaal Sustainability Congres (NSC) levert jaarlijks een belangrijke bijdrage aan de dialoog tussen partijen die in Nederland met duurzaamheid en met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) actief zijn. Het congres is volledig uitverkocht met ruim 700 bezoekers.

Op het congres zullen diverse partijen op het perspodium een primeur lanceren:


ERGO Life wil het streven naar duurzaamheid letterlijk en figuurlijk hooghouden. De aanwezigen worden uitgedaagd om met een bekende voetballer, (oud-international) de GLOWBALL, de eerste klimaatneutrale voetbal ter wereld, zo lang mogelijk hoog te houden. De winnaar ontvangt deze bal gesigneerd door Theo Oskam, directeur van ERGO Life en Maurits Groen, directeur van MGMC.

Gemeente Amsterdam kiest als eerste voor watervrij autos reinigen
Bclean2.com presenteert een innovatieve methode om betaalbaar auto's en andere objecten ecologisch verantwoord en totaal watervrij te reinigen. Het wagenpark van de dienst ProjectManagement Bureau en Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam zal vanaf de maand november worden gereinigd met deze nieuwe duurzame methode. De overeenkomst tussen de Gemeente en Bclean2.com zal op congres worden ondertekend.

In oktober heeft ISOCARP (the International Society of City and Regional Planners) in Porto het congres "Low Carbon Cities" georganiseerd (iruim 300 deelnemers uit alle delen van de wereld). ISOCARP heeft voor dit congres de Review 05 "Low Carbon Cities" uitgegeven. Dit boek (264 p.) bevat essays over het thema de CO2-neutrale stad en regio's van UN Habitat en the European Environment Agency en uit de Verenigde Staten, Australië, Groot Brittannië, Zweden en Portugal. De Nederlandse inzending in dit boek betreft het essay "The Netherlands 2020, Boundless Policies towards Low Carbon Regions and Cities" van Martin Dubbeling en Michaël Meijer. Martin Dubbeling biedt het boek aan gemeente Den Haag aan als eerste introductie van het boek in Nederland.

Social Venture Network Nederland kiest na 15 jaar voor een volgende stap in ontwikkeling rondom het thema Slim Samen Duurzaam Ondernemen en onthult de nieuwe strategie met bijbehorende huisstijl aan één van de oud-oprichters: Frank van Beuningen

Daarnaast zal op het congres EcoDriving Nederland officieel van start gaan. EcoDriving leert u een nieuwe veilige, schone en besparende manier van autorijden toe te passen.

Het Nationaal Sustainability Congres is voor de derde achtereenvolgende keer volledig uitverkocht met ruim 700 bezoekers. Er wordt een zeer interessant inhoudelijk programma geboden. Onder meer een spetterend debat in de ochtend over CHANGE met Willem Vemeend, Piet Moerland (CEO Rabobank),. Liesbeth van Tongeren (directeur Greenpeace Nederland) en Baptiest Coopmans (lid raad van bestuur KPN). Ook zal de VS-ambassadeur (mevrouw Fay Hartog-Levin) een beeld schetsen van de ontwikkelingen in de VS op het gebied van duurzaamheid.