Cummins Power Generation kondigt prijsverhogingen voor 2010 aan

MINNEAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- 20091111 --

Cummins Power Generation Inc., een afdeling van Cummins Inc. (NYSE: CMI), kondigt prijsverhogingen aan voor de generatorsets tussen 6 kW en 2500 kW die in de handel worden gebruikt. De prijzen die vanaf 1 januari 2010 van kracht zullen zijn, ondergaan een verhoging van 1,5 tot 2 procent.

Deze prijsstijging wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de huidige dynamiek in de industrie, hogere prijzen van grondstoffen en de geprojecteerde marktcondities. Cummins Power Generation brengt generatorsets op de markt die gebruikt worden voor continue, primair en standby vermogen in een groot aantal commerciële en industriële toepassingen.

De gemiddelde prijzen van automatische transferschakelaars en parallelschakelsystemen, aangespoord door de dynamiek van de industrie en geprojecteerde marktcondities, zullen uniform blijven. Net als het geval is met de generatorsets van het bedrijf, worden de transferschakelaars en parallelschakelsystemen van Cummins Power Generation gebruikt voor continue, primair en standby vermogen in een uitgebreid scala van commerciële en industriële toepassingen.

Ook heeft het bedrijf aangekondigd de prijzen van de generatorsets voor de consument in 2010 uniform te houden, vanwege de dynamiek en marktcondities voor de consument. De generatorsets van Cummins Onan zijn geschikt voor VR en maritiem gebruik, en dienen ook voor residentiële en een groot aantal commerciële mobiele en draagbare toepassingen.

Cummins Inc., een toonaangevend internationaal bedrijf, is een organisatie van aanvullende business units die zich bezig houdt met het ontwerpen, fabriceren, distribueren en onderhouden van motoren en verwante technologieën zoals brandstofsystemen, bedieningsmechanismes, luchtbehandeling, filtratie, emissieoplossingen en electrische vermogensgeneratiesystemen. Met hoofdkantoren in Columbus, Ind. (USA), bedient Cummins haar klanten in 190 landen en staten door middel van een netwerk van meer dan 500 onafhankelijke distributiebedrijven en ongeveer 5.200 dealercentra. In 2008 rapporteerde Cummins een winst van $755 miljoen op een verkoop van $14,3 miljard. Persberichten kan men vinden op het Web op cummins.com of everytime.cummins.com. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Scott Murphy, Cummins Power Generation, 1400 73rd Ave. NE, MC OB605, Minneapolis, Minn. 55432 USA. Telefoon: 763-574-5670, Fax: 763-574-5811, E-mail: scott.murphy@cummins.com.

Onthullende op de toekomst gerichte verklaring

De informatie in dit persbericht die niet op historische feiten berust, bevat "op de toekomst gerichte verklaringen" in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Hier zijn ook bij inbegrepen de verklaringen met betrekking tot de verwachtingen, veronderstellingen, aanname en bedoelingen van de onderneming voor strategieën in de toekomst. Het is belangrijk om op te merken dat werkelijke resultaten in de toekomst wezenlijk kunnen verschillen van die geprojecteerd worden in zulke op de toekomst gerichte verklaringen, vanwege bepaalde factoren, inclusief maar niet beperkt tot algemene economische, bedrijfs-en financieringscondities, arbeidsbetrekkingen, regeringsbeleid, concurrerende prijzen, kostenvolatiliteit en andere risico's die van tijd tot tijd worden behandeld in de door Cummins bij de SEC ingediende dossiers.

AANTEKENING VAN DE REDACTEUR: Recente persberichten en hoge resolutie foto's zijn beschikbaar op cumminspr.robertscomm.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cummins Power Generation
Scott Murphy, 763-574-5670
Directeur Internationale Marketing
scott.murphy@cummins.com
of
Roberts Communications Inc.
Richard Kiley, 585-246-0260

rkiley@robertscomm.com

Ticker_symbol NYSE:CMI