MS Film "Iedereen een koning" in Première


Maassluis, 20091111 -- Tijdens de Nationale MS Dag 2009 op zaterdag 28 november in Noordwijkerhout gaat de MS film "Iedereen een koning" in première. Bekende Nederlanders die meespelen zijn Astrid Hussaarts (actrice/zangeres), Jelle Oosterwijk (tennisprof), René Eijer (voetbalprof) en Peter Jan Rens (presentator). De film duurt 25 minuten.

De film gaat over jonge mensen met MS en hoe zij de ziekte ervaren. Emoties, frustraties en tegenstrijdige gevoelens die mensen vaak ervaren als ze de diagnose MS krijgen, staan hierbij centraal. Volgens Peter Jan Rens is de film bedoelt om te inspireren: "Ik trek jou en jij trekt mij uit de modder. Elkaar inspireren in plaats van te knechten." Astrid, Jelle en René hebben zelf MS en hierdoor een realistisch beeld neergezet.

De vier spelers in de film "Iedereen een Koning" zijn ambassadeurs van het Nationaal MS Fonds. Jaarlijks organiseert dit goede doel de landelijke Nationale MS Dag die in het teken staat van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Multiple Sclerose, een ziekte van het Centrale Zenuwstelsel. De Nationale MS Dag is vooral een informatieve dag met een wetenschappelijk symposium waar neurologen en professoren de sprekers zijn. Daarnaast worden er interactieve workshops gegeven en de hele dag staat er een informatiemarkt klaar om bezocht te worden.

Naast het informatieve gedeelte stimuleert de Nationale MS Dag de creatieve geest. De MS Kunst Award wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar wordt de creativiteitsfeer versterkt door de première van deze film.

Multiple Sclerose (MS) is de meest voorkomende neurologische aandoening onder jongeren in Nederland. Op dit moment hebben zo'n 16.000 mensen in Nederland MS en per jaar komen hier een paar honderd bij. Over veel facetten van de ziekte is nog weinig bekend. Over de oorzaken, het ziektebeloop en de geneesmogelijkheden zitten deskundigen nog met de handen in het haar. Deze onwetendheid brengt veel onzekerheid met zich mee voor mensen die de diagnose MS hebben gekregen. Informatievoorziening is daarom erg belangrijk en de Nationale MS Dag draagt daaraan bij. Voor meer informatie over deze dag: www.nationaalmsfonds.nl.





Ingezonden persbericht