Recordomzet webwinkels in fruitmanden


Voor tweede achtereenvolgende week recordomzet webwinkels in fruitmanden

HEM, 20091111 -- Voor de tweede week op rij, is de verkoop van fruitmanden via het internet gestegen. Vorige week was de stijging 35% ten opzichte van de week ervoor. Nu is deze zelfs 50%. "Dit hebben wij nog nooit meegemaakt" aldus Sieger Koeman, account manager bij www.fruitmandshop.nl.

Bestellingen voornamelijk door particulieren
Opvallend is dat het de laatste weken met name particulieren zijn die in onze webwinkel bestellen. "Normaal komt het merendeel van de bestellingen van managers facilitaire zaken en secretaresses HRM / P&O. Nu zijn het voornamelijk particulieren die bestellen. Wellicht een teken dat de mensen buiten de beroepsbevolking het hardst getroffen worden door de mexicaanse griep", aldus Koeman. "Ook MKB bedrijven laten het op dit moment afweten. Misschien een gevolg van de economische crisis".

Omzet in fruitmanden realtime te volgen
De omzet van het bedrijf is realtime te volgen via www.fruitmandshop.nl/fruitmand-barometer. Op deze pagina is een module van google geïmplementeerd, die het mogelijk maakt inzage te hebben in de hoeveelheid zoekopdrachten. Deze grafiek laat een forse stijging zien. Nederland kent dan ook een traditie als het gaat om het bezorgen van een fruitmand bij een zieke. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de fruitmand nog altijd op nr. 1 staat als ideale cadeau voor de zieke. De fruitmand heeft daarmee een voorsprong op een bos bloemen, welke op nr. 2 staat.

Marktaandeel Fruitmandshop
www.fruitmandshop.nl heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 10%. Gerelateerd aan het aantal fruitmand aanbieders, zou het bedrijf daarmee marktleider zijn.