Kerstmarkt vakantie populairder dan ooit


AMSTERDAM, 20091111 -- Sinds 2003 is het aantal bezoekers van buitenlandse kerstmarkten bijna verdubbeld. Ook dit jaar winnen kerstmarkten opnieuw sterk aan populariteit. Dit wordt bevestigd door onderzoek van de website www.kerstmarkten.in onder aanbieders van kerstmarktreizen. Het aantal internet zoekopdrachten laat ook een forse stijging zien.

Kerstshoppen op een kerstmarkt samen met een hotelovernachting is voor steeds meer mensen de start van de gezellige laatste dagen van het jaar. Het winterse landschap, de sfeerverlichting en talloze versierde hutjes en kraampjes zijn ronduit betoverend. Een rondvraag langs diverse kerstmarkt reisaanbieders zoals Hotelspecials, KRAS en Peter Langhout bevestigt de toename van het aantal kerstmarkt bezoekers van de laatste jaren.

Voordelige korte vakantie
Dit jaar blijken deze korte vakanties populairder dan ooit. "Op dit moment zoeken duizenden mensen dagelijks naar informatie over kerstmarkten." vertelt Vincent, één van de oprichters van de populaire website www.kerstmarkten.in. Samen met zijn goede vriend Peter vergelijkt hij de leukste en goedkoopste kerst reizen op de website. "Door de crisis draaien mensen iedere euro twee keer om. Een wintersportvakantie ligt vaak boven het budget. Maar een korte reis naar bijvoorbeeld de kerstmarkt in Düsseldorf zien mensen als een goedkoop alternatief."

Naast aanbiedingen bevat de website ook veel praktische informatie over de 20 populairste kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Zo vind je bijvoorbeeld informatie over kerstmarkt openingstijden, foto's, dagtochten, busreizen en hotels. Maar ook staat duidelijk beschreven waar je het beste kunt parkeren en welke route je het beste kunt rijden. Daarnaast informeren bezoekers van de site elkaar door reacties en tips achter te laten. Zo reageert bezoeker Ellie: "Al slaap je maar 1 nacht in een hotel bij de kerstmarkt, het voelt als een vakantie. Even helemaal weg in deze drukke tijden."