TANDBERG Telepresence portfolio uitgebreid met T1


Analisten adviseren investering in TANDBERG Telepresence vanwege interoperabiliteit

AMSTERDAM, 20091111 -- TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, heeft haar Telepresence portfolio uitgebreid met de T1-oplossing. TANDBERG breidt hiermee haar Total Telepresence oplossing uit naar een bredere gebruikersgroep. De TANDBERG T1 is bestemd voor kleinere vergaderruimtes en minder deelnemers, maar biedt dezelfde kwaliteit en gebruiksvriendelijke interface als de TANDBERG Telepresence T3. Alle Telepresence oplossingen van TANDBERG, dus ook de T1, omvatten onder andere optimaal gepositioneerde camera's, perfecte geluidskwaliteit, speciale kamerverlichting en exclusief design van het meubilair.

Met de nieuwe T1 oplossing kunnen klanten een hoogwaardige en complete telepresence ervaring realiseren voor kleinere groepen en voor bijvoorbeeld regionale kantoren. Dat alle deelnemers aan een videoconferencing vergadering, ongeacht de grootte van de groep, de mogelijkheid hebben telepresence te ervaren, is cruciaal voor de levensechtheid van de ervaring. Dit is namelijk kenmerkend voor de technologie.

"Wij hebben deze nieuwe oplossing gebaseerd op het grote succes van onze Telepresence T3 oplossing", aldus Erik Swart, County Manager Nederland bij TANDBERG. "Met de T1 bieden wij onze klanten nu meer opties om met dezelfde kwaliteit de complete telepresence ervaring binnen het bedrijf verder te verspreiden. Telepresence is een groeiende markt en die kans grijpen wij aan om de meest innovatieve en interoperabele producten te ontwikkelen. TANDBERG is nu de eerste en enige leverancier van complete telepresence oplossingen waarbij multi-screen en hd-kwaliteit blijft behouden wanneer wordt gecommuniceerd met telepresence systemen van andere leveranciers. En dat is een kritische factor in business-to-business communicatie."

Dankzij TANDBERG's telepresence oplossingen beschikken gebruikers over de meest flexibele complete telepresence oplossing die op de markt aanwezig is. De oplossingen zijn gemakkelijk in gebruik en interopereren met de volledige productportfolio van TANDBERG, Microsoft Office Communications Server en andere standaard video endpoints en telepresence systemen. Uit een recentelijk rapport van Gartner adviseert zij TANDBERG klanten te investeren in T1 en T3 systemen en de TANDBERG-infrastructuur te koppelen met reeds aanwezige systemen.

Voor meer informatie over de T1 en TANDBERG Total Telepresence oplossing, bezoek www.tandberg.com.

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van visuele communicatie producten en diensten. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.

TANDBERG is a registered trademark in the U.S. and certain other countries. All other trademarks are property of their respective owners.





Ingezonden persbericht