Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 31 augustus 2009

'Misery' van Stephen King wordt M-Lab musical

Van 11 t/m 14 november is in het Amsterdamse theater M-Lab de nieuwe Nederlandse musical Misery te zien, naar de gelijknamige thriller van Stephen King. Schrijver en componist Florus van Rooijen ontving persoonlijke toestemming van King voor deze eerste musicalbewerking van Misery ooit.

De musicalversie blijft dichtbij de oorspronkelijke roman en focust niet op het horror aspect (zoals de film deed) maar op het verhaal. Het vertelt over een obsessieve liefde van een fan voor een schrijver en zijn werk. King haalde de inspiratie voor Misery uit persoonlijke ervaringen. Het is zijn reactie op het gebrek aan privacy dat bekendheid met zich meebrengt.

Voor de musicalbewerking van Misery wordt Van Rooijen begeleid door Bart Oomen (regie) en Koen van Dijk (scriptontwikkeling). De samenwerking tussen M-Lab en Van Rooijen komt voort uit de workshop NU die M-Lab begin dit jaar organiseerde voor een nieuwe lichting schrijvers en componisten. Twaalf talentvolle theatermakers werkten onder leiding van ervaren makers aan nieuw materiaal. De kwaliteit van het werk van Van Rooijen viel in positieve zin op. Toen hij zijn idee voor Misery presenteerde, werd dit direct omgezet in concrete plannen voor een nieuwe M-Lab voorstelling in ontwikkeling.

www.m-lab.nl

M-Lab, 'Off Broadway' aan 't IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord.

Noot voor de redactie,