Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

146_2009

Sittard-Geleen ontvangt G27

Sittard-Geleen, 25 september 2009 - De gemeente Sittard-Geleeen is dit najaar gastheer van twee G27-evenementen. Op 30 september en 1 oktober is in het Ondernemershuis een studietweedaagse van de pijler Economie en Werk. Op 11 en 12 november vindt in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen het najaarscongres van de G27 plaats.

Tijdens de studietweedaagse in het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek buigen ambtenaren van de G27 gemeenten zich over een aantal economische thema's. Op 30 september om 20 uur vindt er een discussiebijeenkomst plaats over de strategische economische agenda. Aan de discussie, onder leiding van Jan de Koning (L1 Laat) nemen deel: wethouder Pieter Meekels (economie), Jacques Vroomen (MKB-stedenprogramma Westelijke Mijnstreek, Peter Kamps (economieredacteur MGL), Mirjam Depondt (Woonpunt) en Kees van Aken (Hogeschool Zuyd). Deze discussiebijeenkomst is toegankelijk voor publiek (het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek is gevestigd aan Mercator 3 in Sittard).

Het G27 najaarscongres wordt georganiseerd door de tripoolsteden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Het thema van het congres is: Sociale stijging in tijden van crisis. Tijdens dit congres zijn bestuurders (burgemeesters en wethouders) van de 27 grote steden in Nederland aanwezig. Het is de bedoeling dat minister Van der Laan het najaarscongres afsluit.