Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven / Amersfoort, 6 oktober 2009

Nationaal Sustainability Congres viert 10-jarig jubilieum met groots debat

Het Nationaal Sustainability Congres viert op 11 november a.s. haar 10-jarig jubileum met een groots debat over CHANGE. Het congres is reeds voor de helft volgeboekt. Het World Forum te Den Haag biedt plaats voor 700 deelnemers.

Debat

Op woensdag 11 november 2009 vindt de jubilieumeditie (10e) plaats van het Nationaal Sustainability Congres, een initiatief van advies- en ingenieursbureau DHV en congresbureau CKC Seminars. Dit jubileum wordt gevierd met een groots debat over het actuele thema "CHANGE" met Willem Vermeend (internetondernemer , bijzonder hoogleraar European Fiscal Economics) aan de Universiteit van Maastricht), Liesbeth van Tongeren (directeur Greenpeace), Piet Moerland (CEO Rabobank) en Baptiest Coopmans (lid van de Raad van Bestuur van KPN). Onder leiding van Ilona Hofstra krijgt de zaal uitgebreid de mogelijkheid de debaters te prikkelen tot vergaande toezeggingen.

CHANGE in de VS

Ook in het middagprogramma zal aandacht besteed worden aan het thema CHANGE. Obama heeft immers ambitieuze duurzaamheidsplannen. De Amerikaanse ontwikkelingen zullen worden toegelicht door mevrouw Fay Hartog Levin (Amerikaanse ambassadeur in Nederland), Guido Bartels (Global General Manager Energy & Utilities Industry van IBM) en Willem Post (Amerika deskundige)

Den Haag als gastheer

Den Haag grijpt het congres aan om te tonen welke ambities de gemeente heeft op onder meer het thema duurzame gebiedsontwikkeling. Burgemeester Jozias van Aartsen opent het congres en de wethouders Marnix Norder en Peter Smit treden op in de themasessies. Ook zal de gemeente met een interessante stand aanwezig zijn op de beursvloer tijdens het congres.

Partners tonen de voortgang in de praktijk

De partners van het congres tonen in diverse themasessies op het congres welke vorderingen er gemaakt worden in de praktijk op diverse duurzaamheidsthema's. Deze partners zijn: Gemeente Den Haag, Rabobank, VolkerWessels, Climate Neutral Group, Ministerie van VROM, Eneco, Provincie Zuid-Holland, De Energie Transitie, MVO Nederland en Leaders for Nature

Kortom, 11 november is het World Forum Den Haag the place to be voor iedereen met duurzaamheidambities die niet bang is voor verandering.

Wacht niet te lang met inschrijving: de eerste 400 plaatsen zijn reeds geboekt!

Voor aanmelden en het complete programma: www.sustainability-congres.nl


---