Gemeente Harenkarspel

Dienstbaar aan de samenleving

Elf november is de dag, dat in het gemeentehuis van Harenkarspel een spreuk spreken mag.

Woensdagmorgen 11 november om 9.00 uur onthult wethouder Simon Steltenpool een geschreven uitspraak van Mahatma Gandhi. Een uitspraak die alles zegt over de visie van gemeente Harenkarspel op de inwoner als klant. De spreuk zal vanaf die dag permanent te zien zijn naast de receptiebalie in het gemeentehuis.

De klantgerichtheid van de gemeentelijke organisatie staat nadrukkelijk op de voorgrond bij gemeente Harenkarspel. Nagenoeg alle ambtenaren van de gemeente Harenkarspel hebben hiervoor ook een training gehad. Als gemeente Harenkarspel hopen we dat het ook zijn vruchten afwerpt. Klantgerichtheid moet de basis van elke overheidsorganisatie in het democratisch bestel zijn. En nadrukkelijk ook van de gemeente, die vlak bij de inwoner staat. De rol van de gemeente als dienstverlener en daarbij horende houding en gedrag, wil Harenkarspel op 11 november benadrukken.

Het opvallende aan de klantgerichtheid van een gemeente is dat wordt gewerkt in het algemeen belang. Daardoor ontstaat wel eens een misverstand, als een inwoner een wens niet gehonoreerd krijgt. Inspraak van alle betrokkenen en het meewegen van alle belangen is echter dé grond van het bestaan van de gemeente. Op die manier is de gemeente uiterst klantgericht, zonder onderscheid des persoons. Een beschrijving van de klantgerichtheid waar Harenkarspel voor wil staan, heeft Gandhi ooit gegeven. Deze beschrijving is op een banier gedrukt. Het banier wordt op woensdag 11 november om 09:00 uur onthuld door de wethouder. Omdat het 11 november is, ontvangen bezoekers van het gemeentehuis op deze dag een aardigheidje -zolang de voorraad strekt. Dit ter onderstreping van de klantgerichtheid en in de geest van Sint Maarten. Belangstellenden zijn welkom om de onthulling bij te wonen in het gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600