Ingezonden persbericht


Sinterklaas krijgt het druk bij Z@ppelin.

Hilversum, 4 november 2009

Sinterklaas is weer in het land en komt regelmatig voorbij op Z@ppelin. Uiteraard biedt Z@ppelin gedurende deze feestelijke periode voor ieder wat wils op de zender en op de websites. Vanzelfsprekend is er weer het vertrouwde Sinterklaasjournaal (NPS), de intocht van Sinterklaas dit jaar in Schiedam, en twee mooie Sinterklaasfilms. Ook het heerlijk avondje is goed verzorgt met het jaaroverzicht van Sinterklaas, het AVRO Junior Sintfestival en een compilatie van Sintafleveringen Sesamstraat.

Het Sinterklaasjournaal (NPS) Vanaf woensdag 11 november brengt Dieuwertje Blok groot en klein als eerste het laatste Sintnieuws. Zij volgt de pietenperikelen voor, tijdens en na de intocht en heeft zoals ieder jaar weer een live verbinding met de stoomboot. Het Sinterklaasjournaal wordt voor het gemak van de kijkers meerdere momenten op de dag uitgezonden. Dit jaar is de uitzending van het Sinterklaasjournaal van maandag tot vrijdag om 17.40 uur bij Z@ppelin op 1 en van maandag tot zondag bij Z@PP op 3 (Met op zondag Het Sinterklaasjournaal weekoverzicht). Vervolgens herhalen we deze aflevering om 7.30 uur, 12.30 en 14.00 uur bij Z@ppelin op 3

Uitzending; va.11 november t/m 5 december 17.40 uur gelijktijdig bij Z@ppelin op 1 en Z@PP op 3.

Intocht van Sinterklaas (NPS) De intocht van Sinterklaas is dit jaar in Schiedam, Dieuwertje Blok is als gastvrouw van de live uitzending aanwezig. Zij zal vanaf 12.00 uur samen met Jeroen Kramer verslag doen van de feestelijke aankomst van de goedheiligman.

Uitzending; zaterdag 14 november 12.00 uur bij Z@PP op 3 zelfde tijd op Nederland1 met gebarentolk.

Heerlijk weekend met 2 Grote Sinterklaasfilms Om de hele familie te verrassen zenden wij in het weekend van 28 en 29 november 2 prachtige Sinterklaasfilms uit. We starten op 28 november om 15.30 met 'Het paard van Sinterklaas' en vervolgen op 29 november om 15.30 met de televisiepremière van 'Waar is het paard van Sinterklaas?'

'Het paard van Sinterklaas' (AVRO)

Winky Wong moet heel erg wennen aan Nederland. Haar beste vriend is het paard Saartje. Als Saartje overlijdt, vraagt ze een paard aan Sinterklaas.

Uitzending; zaterdag 28 november 15.30 uur bij Z@PP op 3.

'Waar is het paard van Sinterklaas?' (AVRO) Televisiepremière

Winky mag voor het paard van Sinterklaas zorgen, maar ze mag er niet op rijden, omdat het paard te groot is. Als haar moeder zwanger wordt en naar het ziekenhuis moet, voelt Winky zich alleen. Stiekem gaat ze toch op het paard van Sinterklaas rijden, maar hierdoor ontsnapt het paard en verdwijnt het.

Uitzending; zondag 29 november 15.30 uur bij Z@PP op 3.


5 december compilatie Sintafleveringen Sesamstraat (NPS)

De speciale bezoeken van Sinterklaas in Sesamstraat worden in 1 programma gebundeld uitgezonden.

Uitzending; zaterdag 5 december om 07.05 uur bij Z@ppelin op 3

5 december Sinterklaasjournaal Jaaroverzicht 2009 (NPS)

Het jaaroverzicht 2009 is een compilatie van de leukste momenten van de serie van het Sinterklaasjournaal van 2009.

Uitzending: zaterdag 5 december 13.10 uur en 17.15 uur bij Z@PP op 3

Junior Sintfestival 2008 (AVRO)

Alle finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2008 zingen de leukste Sinterklaasliedjes. Maar wat voor liedjes ....? Zij verrassen de Sint op geheel eigen wijze. Ook zullen zij de Sint een aantal handige cadeaus geven.

Uitzending: Zaterdag 5 december om 13.45 uur bij Z@PP op 3

PeuterTV (Teleac)

In Peutertv (Teleac) wordt in de verschillende programma's ook op eigen wijze aandacht besteed aan Sinterklaas.

Huisje Boompje Beestje

Schoenen

Raaf wil in de Sinterklaastijd zijn schoen zetten. Eén probleem, Raaf heeft geen schoenen. Carlijn denkt dit probleem op te kunnen lossen en stapt de schoenenwinkel binnen. Ze komt er achter dat er heel veel soorten schoenen zijn, maar helaas geen schoenen voor vogelpoten. Hoofdpiet merkt haar zoektocht op en nodigt Carlijn uit om naar een schoenenatelier te komen. Hier worden de schoenen van de Hoofdpiet met de hand gemaakt. Zou Raaf nu toch zijn eigen paar schoenen krijgen?

Uitzending; 23-27 november 9.15 uur

Strooigoed
Als Strooipiet een zak strooigoed verliest, belooft Raaf deze zak keurig netjes weer bij de StrooiPiet af te leveren. Onderweg kan Raaf de verleiding niet weerstaan om de kruidnootjes en schuimpjes zelf uit te strooien. Te pas en te onpas. Als Carlijn hierachter komt, zet ze Raaf aan het werk. Hij moet aan de slag met het bakken van kruidnootjes voor StrooiPiet. Ondertussen neemt Carlijn een kijkje in de fabriek waar ze kruidnootjes en hartjes maken. Zal Raaf als straf mee moeten in de zak naar Spanje?

Uitzending; 30 november t/m 4 december 9.15 uur

Koekeloere

Welkom Sint!
Sinterklaas is weer in het land. Moffel heeft heel veel pakpapier gemaakt, zodat hij lekker veel cadeautjes krijgt. Het geld dat Moffel en Piertje hadden gespaard voor een cadeau voor Sinterklaas, heeft Moffel uitgegeven aan papier. Nou, dan moeten ze al het pakpapier maar gaan verkopen, om toch een cadeau voor Sinterklaas te kopen. Maar... waarom koopt niemand pakpapier van Moffel en Piertje?

Uitzending; 16 t/m 20 november 9.00 uur

Taai taai
Omdat niemand pakpapier van ze wil kopen, besluiten Moffel en Piertje zich te verkleden als Sintermoffel en Zwarte Pier. Want tegen Sinterklaas durft vast niemand nee te zeggen. Nu hebben ze gelukkig weer geld om een mooi cadeau voor Sinterklaas te kopen. Moe en tevreden gaan Moffel en Pier die avond naar bed. Maar... Moffels naam staat op alle pakpapier dat ze hebben verkocht. Dat zal toch geen probleem zijn?

Uitzending; 23 t/m 27 november 9.00 uur

Cadeautjes overal!

Moffel en Piertje worden wakker van gestommel. Als ze buiten kijken, zien ze allemaal Zwarte Pieten die cadeaus komen brengen. Maar waarom zijn alle cadeaus voor Moffel? De Pieten begrijpen er ook niets van en halen Sinterklaas erbij. Wat hebben al die cadeautjes voor Moffel te betekenen?

Uitzending; 30 november t/m 4 december 9.00 uur

Het Zandkasteel

Geven en krijgen

Koning Koos bakt speculaasjes. Sinterklaas is in aantocht! Prinses Sassa en Toto maken van de bank een stoomboot. Toet-toet! Zouden ze ook hun schoen mogen zetten? Uitzending; 23 t/m 27 november 9.55 uur

Sinterklaas is jarig

Prinses Sassa en Toto wachten vol spanning op Sint en Piet. Waar blijven ze nou? Prinses Sassa krijgt een idee. Zij speelt Sint en Toto wordt Piet. Zouden Sint Sassa en Piet Toto ook cadeautjes bij zich hebben? Uitzending; 30 november t/m 4 december 9.55 uur

Z@ppelin plaatjes-karaoke:

Voor oplettende kijkers zijn de plaatjes-karaoke de zendervormgeving met Z@ppelin en Nienke aangepast aan het seizoen en voor deze gelegenheid allemaal met Sinterklaasliedjes.

Websites

Ook online is er veel te doen rondom Sinterklaas en zijn pieten. Zoals:

Liedjes oefenen en zingen voor Sinterklaas op de site van het Sinterklaasjournaal

Op www.sinterklaasjournaal.nl kunnen de kijkertjes liedjes oefenen en zingen voor Sinterklaas. Je kunt echt zien dat hij je liedje hoort!

En verder zijn er weer een heleboel spelletjes, foto's, Radio Sinterklaasjournaal met Kort Nieuws, Vragen aan de Hoofdpiet,Moppen van Willem Grol en natuurlijk veel Sinterklaasliedjes. Je kunt je opgeven voor de krant, zelf foto's of een tekening insturen, een e-mail sturen aan Sinterklaas nou ja, teveel om op te noemen! Oh, en als je kadootjes ziet rondwaaien, vang ze maar, met je muis. Iedere dag is er een nieuw kadootje!

Sint-spelletjes op zappelin.nl

Vanaf 12 november is de site van Z@ppelin helemaal in Sinterklaassfeer. Kinderen kunnen een schoentje knutselen, een stoomboot inkleuren, Sinterklaas memorie spelen, en meezingen met Nienke en de Sinterklaas-liedjes.

Digitaal schoentje zetten op zappelin.nl

Vanaf 16 november kunnen kinderen op www.zappelin.nl digitaal hun schoentje zetten. Ze bepalen zelf het model en de kleur van de schoen en stoppen er wat lekkers in voor het paard van Sinterklaas. Als ze de volgende dag terug komen op de site, vinden de kinderen een digitaal cadeautje in hun schoen. Elke dag is er een nieuw cadeautje, bijvoorbeeld een spelletje, een kleurplaat of een filmpje.

Videochat met de Hoofdpiet

Voor kinderen die altijd al willen weten hoe je Hoofdpiet kunt worden of wat Sinterklaas het liefste cadeau krijgt is er op twee maandagen direct na het Sinterklaasjournaal een speciale videochat met de Hoofdpiet.

Uitzending site; 15 en 23 november vanaf 17.50 uur op www.zapp.nl/chat

Sinterklaaspakket voor scholen

Ook bij PeuterTV (Teleac) wordt op zender en websites aandacht besteed aan Sinterklaas in de programmering. In samenwerking met de NPS biedt Teleac ook een Sinterklaas lespakket aan, dat aansluit bij de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. Dit pakket is bedoeld voor het onderwijs en te bestellen via: schooltv.nl/webwinkel