Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De R.G. Ruijs Stichting organiseert op donderdag 11 november de negende editie van:

RUIJS IN DE KLUIS

een ontmoeting van Haagse muzikanten, programmeurs, beleidsmakers, fotografen, producers, clipmakers, popjournalisten, organisatoren en anderen

MET KYTEMAN (Colin Benders)

Donderdag 11 november 2009 van 16.00 tot 19.30 uur in het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5
Gratis entree. Aanmelden verplicht (zie onder)

Kyteman is de artiestennaam van Colin Benders. Deze hiphopartiest verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Utrecht en was daar drie jaar bezig met het schrijven en opnemen van zijn debuutalbum 'The Hermit Sessions' dat in februari dit jaar verscheen. Van het album werden in minder dan acht maanden ruim 25.000 exemplaren verkocht, waarmee de gouden status werd bereikt. Op de CD zijn alle partijen door Kyteman zelf ingespeeld, maar live wordt dit gedaan door Kyteman's Hiphop Orkest. Het orkest bevat twaalf muzikanten en tien MC's. De formatie trad onder andere op tijdens The Hague Jazz, Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Noorderslag. Eind dit jaar ontbindt Kyteman zijn hiphoporkest, om de weg vrij te maken voor nieuwe projecten. Een van de laatste shows is op 19 november in een uitverkocht Paard van Troje.

Tijdens Ruijs in De Kluis zal Colin Benders in een vraaggesprek met popjournalist Gerard van den IJssel vertellen over zijn opmerkelijke carrière. Ook zal hij nader ingaan op de reden om het hiphoporkest eind dit jaar te ontbinden. Naast dit tweegesprek is er voor het publiek uitgebreid tijd om aan beide vrouwen vragen te stellen. Haagse muzikanten die hun demo willen laten horen aan de gasten krijgen daarvoor de tijd.

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor muzikanten, programmeurs, beleidsmakers, fotografen, producers, clipmakers, popjournalisten, organisatoren en anderen uit de regionale muziekscene. Toegang kan alleen na aanmelding via info@stichtingruijs.nl.

Met dank aan: Paard van Troje, Fonds 1818, Culturalis, Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds en Popunie.