Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 november 2009

Musici van Nederlands Philharmonisch Orkest spelen voor en met bewoners uit Amsterdam-West

Vijf dagen zindert het van de klassieke muziek in het KunstEnhuis tijdens Liever Live in West. Twee dagen zijn ingevuld door NedPhO GO!, het maatschappelijke activiteitenprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

De eerste dag van het festival gaan jongeren tussen 12 en 15 jaar musiceren met drie musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (fagot, fluit en slagwerk) onder leiding van workshopleider Hanno Tomassen. In deze workshop leren ze samen muziek maken, creëren zij een nieuwe, eigen groepscompositie en treden ze op voor publiek. 's Avonds presenteren de jongeren samen met de NedPhO musici het resultaat van de workshop voor buurtbewoners. Aansluitend speelt het NedPhO blaaskwintet een afwisselend programma. De muziek en het thema tijdens deze dag hebben een link met het concert van het Nederlands Kamerorkest op 21 november.

Het vijfdaagse festival wordt afgesloten met een concert op zaterdagmiddag door een strijkkwartet van het NedPhO.

Liever Live in West is een festival in het KunstENhuis op het Cultuurpark Westergasfabriek. Bezoekers van NedPhO GO! activiteiten ontvangen korting op het concert van Nederlands Kamerorkest in Concertgebouw op 21 november a.s.

Woensdag 11 november 2009
14.30 - 20.30 uur Muziekworkshop door NedPhO GO! voor jongeren 12+ 19.30 - 20.30 uur Presentatie workshop en concert blaaskwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Zaterdag 14 november 2009-10-19
17.00 - 18.00 uur Concert strijkkwartet van NedPhO met aansluitend een borrel.

Meer informatie, reserveren of aanmelding voor de workshop ,via www.kunstenhuis.com, email kan op office@kunstenhuis.com of 020 684 7696

hoofdbegunstiger NedPhO GO! Begunstiger van de Concerten in de Wijk