Gemeente Heemskerk


zondag, 08 november 2009

Opening insectenhotel en Energy Ball op Dierendorp

Woensdag 11 november staat kinderboerderij Dierendorp in Heemskerk feestelijk in de belangstelling. Om 10.00 uur wordt het insectenhotel geopend door wethouder Leo van der Kolk. Aansluitend opent de wethouder ook de Energy Ball die sinds kort op het terrein van Dierendorp is geplaatst. De dag wordt extra opgeluisterd door kinderen van basisschool De Lunetten, die deze ochtend hun eigen insectenhotelletjes kunnen bouwen.

Het insectenhotel is gefinancierd door een sponsoractie van basisschool De Lunetten uit Heemkerk. De Lunetten heeft in juni 2009 een fietssponsortocht gehouden om geld in te zamelen voor het insectenhotel. Het insectenhotel is gemaakt van hout, riet en baksteen, met allerlei gaatjes en holtes. In het insectenhotel vinden insecten, zoals de solitaire bij, een plek om te schuilen en eitjes te leggen. Het hotel heeft ook kamers voor vlinders en lieveheersbeestjes.

Energy Ball
De Energy Ball is een kleine windmolen die voor Dierendorp energie opwekt. Deze energie is een vorm van duurzame energie of ook wel groene stroom. Aansluitend wordt een korte toelichting geven over de werking van de Energy Ball door Joulz, de installateur van de Energy Ball.

NME-centrum Dierendorp
Het natuur- en milieueducatiecentrum, dat is ondergebracht in Dierendorp, organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Heemskerk en omgeving. Het NME-centrum wil vanaf volgend schooljaar leskisten uitlenen aan scholen. Ook worden er door IVN Midden-Kennemerland allerlei (kinder)activiteiten georganiseerd op het gebied van natuur en milieu. Kinderboerderij Dierendorp is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur en gesloten op nieuwjaarsdag, 1e paasdag, Koninginnedag, 5 mei, Hemelvaartsdag, 1e pinksterdag en 1e kerstdag.
---