Gemeente Nijmegen

persbericht

10 november 2009 Week 46

WEEKAGENDA COLLEGE B&W VAN 11-11-2009 t/m 17-11-2009

Woensdag 11 november 2009, 15.30 uur
Stadhuis
Wethouders Van der Meer en Depla nemen het Groenekansenboek in ontvangst. De 'werkgroep Groene Kansen' heeft een inventarisatie gemaakt van waardevolle groene plekken in de stad die niet bebouwd zouden moeten worden.

Donderdag 12 november 2009, 13.30 uur
Jaarbeurs Utrecht
Wethouder Depla spreekt bij een deelsessie van het Gemeentelijk Afvalcongres met als thema Producentverantwoordelijkheid, georganiseerd door de VNG en Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement.

Donderdag 12 november, 15.30 uur
Stadscafé Staps, Ganzeheuvel
Wethouder Kunst is aanwezig bij de evaluatie van de 'ervaringstocht' in de Ringstraten van de Werkgroep Integratie Gehandicapten. Met deze ervaringstocht wil de werkgroep aantonen welke uitstallingen van winkels op het trottoir hinderlijk zijn voor mensen met een beperking. Na klachten van de WIG in juni heeft de gemeente de proefperiode met versoepelde regels voor uitstallingen verlengd tot 31 oktober.

Donderdag 12 november, 19.30 uur
Hotel Van der Valk, Molenhoek
Wethouder Van der Meer is aanwezig bij de informatiebijeenkomst over het gezamenlijke project 'Heiderijk Nijmegen Mook' van de gemeente Nijmegen, Natuurmonumenten, Prorail, Staatsbosbeheer en Bosgroepen. Het project wil in de komende jaren eeuwenoud heidegebied ten zuiden van Nijmegen dat langzaamaan dichtgroeit, herstellen. Een deel van het bosgebied tussen Heumensoord en de Mookerheide wordt daarom geleidelijk veranderd in een meer open en divers landschap.

Zaterdag 14 november, 13.00 uur
Waalkade
Burgemeester De Graaf ontvangt St. Nicolaas op zijn intocht aan de Waalkade.

Maandag 16 november, 10.00 uur
Burgerzaal
Wethouder Scholten verwelkomt leerlingen uit Riga, Rome, St. Petersburg en Warschau vanwege een uitwisselingsproject met het Stedelijk Gymnasium Nijmegen en vijf andere scholen. Hun programma heeft als thema 'crossing borders'; het bezoek aan het stadhuis staat daarom in het teken van de Vrede van Nijmegen.

Dinsdag 17 november, 16.30 uur
Den Haag, Tweede Kamer
Burgemeester De Graaf is aanwezig bij de presentatie van het jaarboek "De Parlementaire Geschiedenis".




Gemeente Nijmegen