Gemeente Utrecht

Stimuleringsprijs Economie Utrecht

Wat is de gouden impuls voor de Utrechtse economie? De gemeente roept Utrechtse ondernemers, studenten en jonge professionals op om kansrijke, innovatieve en originele ideeën voor de Utrechtse economie in te dienen. De ideeën moeten een structurele bijdrage leveren aan de lokale bedrijvigheid. Het beste idee is letterlijk goud waard.

De gemeente heeft drie prijzen voor de winnaars ingesteld. Deze bestaan uit maximaal ¤ 50.000 voor studenten en staartende ondernemers, ¤100.000 voor 'kleinee' bedrijven en ¤150.000 voor grote ondernnemingen. Ondernemers kunnen tot 14 december hun ideeën indienen voor de stimuleringsprijs Economie Utrecht de 'Gouden Impuls'.

Floris de Gelder, wethouder Economische Zaken:"De afgelopen maanden heb ik intensief contact met allerlei ondernemers in de stad gehad over de Utrechtse economie. Ik ben in positieve zin verrast over de energie die dat losmaakte en de ideeën die het opleverde. Deze éénmalige prijs is daar een vervolg op. Het laat zien dat Utrechters hun krachten kunnen bundelen en samen kunnen werken aan de economie. Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën en verheug me nu al op de prijsuitreiking in februari."

Het prijzengeld komt uit een fonds van 10 miljoen euro, dat is ingesteld om een impuls te geven aan de lokale economie. De focus in het plan ligt op bedrijfsverzamelgebouwen voor startende, kleinschalige en innovatieve bedrijven; het ondersteunen van startende, kleinschalige en innovatieve bedrijven en het faciliteren en acquisitie van nieuwe kantoren en bedrijven.