Gemeente Apeldoorn

23.000 blauwe papiercontainers in Apeldoorn

Tot het eind van het jaar zet Circulus in opdracht van de gemeente Apeldoorn circa 23.000 blauwe containers uit bij laagbouwwoningen voor de inzameling van oud papier en karton. Met deze blauwe container wil de gemeente Apeldoorn bewoners stimuleren de hoeveelheid restafval terug te dringen. Uit sorteeranalyses blijkt dat veel Apeldoorners nog hun oud papier en karton in de grijze container gooien.

Ongeveer vijftig procent van Apeldoorn ontvangt van Circulus een blauwe container. De inzameling van oud papier en karton in de overige wijken en dorpen wordt op dit moment nog verzorgd door verenigingen, scholen en kerken. Het is de bedoeling dat Circulus de inzameling op termijn gaat overnemen. De gemeente is hierover in gesprek met de betreffende verenigingen, scholen en kerken.

Deze week ontvingen bewoners van de wijken Spainkbos, Brouwersmolen, Osseveld Oost en Westenenk hun container. Volgende week worden de containers bezorgd in de delen van de Staatsliedenkwartier, aan de Loolaan Noord en de Sluisoordlaan, Voor de weken 48, 49, 50 en 51 staan delen van de wijken Kerschoten en Brummelhof ,Vogelkwartier, Woudhuis, Zevenhuizen, Malkenschoten en Beekbergen gepland. Een overzicht van de straten die een blauwe container ontvangen vindt u op www.apeldoorn.nl.

Bewoners ontvangen ruim voor die tijd van Circulus een folder met informatie over de blauwe container. Zij die geen container wensen te ontvangen kunnen dit bij Circulus kenbaar maken met behulp van een antwoordkaart in de folder. In dat geval moeten zij er wel rekening mee houden dat er op de inzameldag geen papier meer aan de straat kan worden aangeboden, ook niet als deze in een doos wordt aangeboden of gebundeld is. Bewoners kunnen het papier dan wegbrengen naar de papiercontainers bij de winkelcentra. Een overzicht hiervan staat op de website van Circulus.

De blauwe papier container wordt een maal per maand op een vaste dag door Circulus opgehaald. Het aanbieden van de container is net als de groene container gratis. Het enige wat Circulus vraagt is om de container voor 7.30 uur aan de straat te zetten, op de zelfde locatie waar men hun grijze en groene container normaal gesproken aanbiedt. De inzameldag kan men vinden op www.circulus.nl.

Einde persbericht.




Gemeente Apeldoorn