Ingezonden persbericht


Nederlandse straatvoetballers stunten in Sony tv-commercial

De voetbalartiesten Soufiane Touzani uit Rotterdam en Hasan Isik uit Geldrop van Soccershowdown schitteren in de nieuwe tv-commercial van Sony. Voor de opnames van deze reclamefilm reisden ze eerder dit jaar af naar Beiroet in Libanon. Samen met Abbas Farid, een andere, internationale freestyle artiest van Soccershowdown, spelen zij in een reclamefilm waarin de drie jongens een bal over lange afstand door de drukke straten hooghouden.

De commercial start met het lanceren van een bal vanaf een balkon die de drie jongens constant en op spectaculaire wijze hoog proberen te houden. In de straten van Beiroet komen ze verschillende obstakels tegen, zoals een groenteboer met een groentekar, een passagiersbus en shoarmahandelaar. De oplettende kijker zal in het filmpje zelfs de topvoetballer Kaka ontdekken, die op de achtergrond met een kleine rol figureert.

Met hulp van deze commercial maakt Sony reclame voor haar nieuwe Bravia high definition televisies. De commercial zal in aanloop en tijdens het WK voetbal op de televisie in de regio's Midden Oosten en Afrika worden uitgezonden. De drie straatvoetballers van Soccershowdown hebben in totaal twee dagen gewerkt aan de opnames van deze commercial. Het is overigens niet voor het eerst dat zij voor reclamefilms worden gevraagd. Soccershowdown heeft in de achterliggende jaren met al haar straatvoetballers een indrukwekkend portfolio opgebouwd als het gaat om voetbalgerelateerde commercials. Zo waren de kunsten van de voetbalartiesten al te zien in commercials van onder meer KitKat, Canon, Nike, Fifa Street, Super Kicks, Feyenoord en Port of Rotterdam Tournament.

Voor een sneak preview van deze aantrekkelijke Sony-commercial, kunt u bekijken op: http://www.youtube.com/watch?v=aRhO_VslfcM

Meer informatie is te vinden op www.soccershowdown.com.