Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 november 2009

Jan Camphuis / Marije Versteeg: 053-4555588

Aangehouden na aangiftes internetoplichting

Enschede

Een 22-jarige Enschedese is dinsdagmiddag 10 november aangehouden. Zij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor meerdere gevallen van internetoplichting.

Bij de politie in Twente zijn ondertussen een drietal aangiftes, eentje uit Enschede en twee elders uit het land, binnengekomen met betrekking tot internetoplichting. In deze gevallen werden door een naar nu blijkt 22-jarige Enschedese goederen aangeboden, geld ontvangen van de aangevers maar geen goederen geleverd. Het vermoeden bestaat dat zij nog meer mensen heeft gedupeerd.

Met toestemming van justitie werd de 22-jarige dinsdagmiddag aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. (2009024333)

Man aangehouden na autokraak

Enschede

Een man uit Enschede is dinsdagavond 10 november aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op die avond een autokraak in Enschede te hebben gepleegd.

Dinsdagavond 10 november werd om ongeveer 18.35 uur gemeld dat even daarvoor een ruit was ingeslagen van een auto die geparkeerd stond aan de Dr. Eekmanstraat in Enschede. De 24-jarige eigenaar van de auto constateerde dat het navigatiesysteem uit de auto was ontvreemd. Hiervan heeft hij later aangifte gedaan. Een getuige had gezien dat door een man de ruit was ingeslagen en dat deze persoon er op een bromfiets vandoor ging.

Naar aanleiding van het opgegeven signalement konden politiemensen tegen 20.00 uur een 32-jarige Enschedeer aanhouden. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. De man is overgebracht naar het bureau en daar in de loop van de avond voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009051560)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 19-jarige inwoner van Almelo heeft dinsdag 10 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De Almeloër wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin. (2009051291)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden voor belediging agenten en poging diefstal dienstwapen

Enschede

Dinsdag is aan de Oldenzaalsestraat in Enschede een man aangehouden wegens het beledigen van politiemensen. Ook heeft de man een poging gedaan het dienstwapen uit het holster van een agente te pakken.

Dinsdagmiddag 10 november omstreeks 12.00 uur was een politieagente ter controle aanwezig in een pand aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ook was daar een 37-jarige uit Algerije afkomstige man aanwezig. Plotseling deed deze man een poging om het dienstpistool uit het holster van de agente te pakken. Dit is niet gelukt, mede dankzij de extra beveiliging van het holster en het goede handelen van de agente.

Toen andere politiemensen ter assistentie ter plaatse waren gekomen, beledigde de man deze agenten en verzette zich bij zijn aanhouding. Dit lukte uiteindelijk toch en later op de dag is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009051351)

Vrouw aangehouden na onderzoek winkeldiefstal

Enschede

Dinsdag 10 november is een 24-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Zij meldde zich aan het politiebureau om haar tas op te halen. Deze tas had de 24-jarige op vrijdag 6 november achter gelaten in een winkel aan de Heurne in Enschede waar ze door personeel was betrapt bij winkeldiefstal. De politiemensen hebben toen de vrouw niet kunnen pakken omdat deze wist te ontkomen. Zij is voor onderzoek in verzekering gesteld. (2009051443)

Man aangehouden wegens bedreigen van buschauffeur

Enschede

In Enschede is dinsdagmiddag op de Hengelosestraat een jongen aangehouden omdat hij een buschauffeur had beledigd en bedreigd. De jongen is in verzekering gesteld.

Dinsdagmiddag 10 november omstreeks 17:30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding van een personenauto met een lijnbus op de kruising Tubantiasingel / Cort v.d. Lindenlaan in Enschede. Een personenauto had de afslag Cort v.d. Lindenlaan gemist en wilde achteruit rijden om alsnog de afslag te nemen. Daarbij zag hij een bus over het hoofd die uit de Cort v.d. Lindenlaan kwam rijden.

Omdat de buschauffeur, 56 jaar uit Enschede, na de aanrijding niet verder kon rijden in verband met het uitwisselen van gegevens met de automobilist, verzocht hij alle passagiers de bus te verlaten. Hier was een 17-jarige jongeman uit Enschede het beslist niet mee eens. Hij werd boos en weigerde de bus te verlaten. Toen de jongen toch uit de bus was gekomen, uitte hij bedreigingen richting de buschauffeur, waarna hij is weggelopen.

De buschauffeur wenste aangifte te doen en naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de politie de jongen op de Hengelosestraat aanhouden. Hij is later op de avond voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009051538)

---- --