Ingezonden persbericht


Persbericht

DHPA verwelkomt haar twintigste deelnemer

Amsterdam, 11 november 2009 - Informatiseerder en hostingbedrijf RDC Datacentrum B.V. is het twintigste bedrijf wat zich heeft aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), een mijlpaal voor de 2 jaar jonge stichting die hiermee haar leidende positie in de hostingmarkt aanzienlijk verstevigd.

Samen met 12 endorsers is de DHPA een factor binnen de Nederlandse hostingindustrie die aan belang toeneemt. Met de toetreding van een grote hostingorganisatie als RDC wordt de relevantie van de DHPA en haar doelstellingen andermaal onderstreept.

Hans Bennink, directeur van de DHPA: "Kijkend naar de branchecijfers zien we in de managed hostingindustrie ook nu een onmiskenbare groei. Klaarblijkelijk zien steeds meer organisaties, vooral het MKB, het belang in van outsourcing van hun automatisering. Nu het kostenaspect het wint van de wens om alles 'in huis' uit te voeren, moeten we als branche nog meer inzetten op transparantie en samenwerking om die drempel zo laag mogelijk te houden. Het is daarom dan ook belangrijk dat een bedrijf als RDC zich bij de DHPA aansluit, want dit verhoogt de kans op succes voor de gehele branche."

Guido Asscher, manager hosted services van RDC: " Ontwikkelingen zoals cloud computing zorgen voor een explosieve groei van de hosting industrie, maar ook voor extra complexiteit. Dit onderstreept de noodzaak voor transparantie en professionalisering binnen de branche. Wij geloven dat de DHPA hier een belangrijke rol in kan spelen. RDC is dan ook zeer verheugd om toe te treden en om samen met de belangrijkste partners in de branche een bijdrage te kunnen leveren aan het optimaliseren van de dienstverlening naar onze klanten."

Over de DHPA
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten.

Tot de deelnemers van de DHPA behoren: BIT, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Denit Hosting Solutions, Getronics, Glidepath, Intermax, Interoute, Leaseweb, IS Interned Services, Multrix, NXS, Parentix, PINS, Proserve, Rackspace, RDC, Siennax, Terremark en WideXS/Ion-IP. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, Dell, IBM, Microsoft, Mazars, Novell, Sun Microsystems, F5 Networks, VMware. Meer informatie op www.dhpa.nl

Over RDC

Als Business Service Provider vervult RDC een centrale rol in de processen van haar klanten in de mobiliteitsector, de zakelijke en financiële dienstverlening. RDC specialiseert zich daarbij op het aanbieden van managed applicatie diensten middels het ASP en Software as a Service (SaaS) concept. Met 40 jaar ervaring in het automatiseren van de mobiliteits sector en ruim 10 jaar in de hosting branche heeft het RDC ruimschoots bewezen een betrouwbare partner te zijn voor haar klanten. Van ICT dienstverlening, informatie-voorziening en SaaS tot en met een volledige infrastructuur waarmee de processen en informatiestromen van klanten worden gedigitaliseerd en geïntegreerd. Een hoogwaardige dienstverlening waarbij de klant centraal staat. Overal en altijd online beschikbaar. Niet alleen de algemene (Microsoft) pakketten maar ook specifieke software waarmee RDC haar klanten in het volledige bedrijfsproces kan faciliteren. Van financiële, fiscale en salarisonderdelen, tot en met klantbeheer.

Einde persbericht