Ingezonden persbericht



Utrecht, 11 november 2009

Op de landelijke Dag van de Mantelzorg heeft staatssecretaris Bussemaker van VWS het eerste exemplaar van Had ik het maar geweten - Moderne dementiezorg in ontvangst genomen. Zij kreeg het boek uit handen van auteur Ruud Dirkse.

De staatssecretaris benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van mantelzorg in onze samenleving. In Nederland hebben momenteel zo'n 250.000 mensen een vorm van dementie. Dit zullen er in de komende jaren ruim een half miljoen worden. Het boek Had ik het maar geweten kan een belangrijke bijdrage leveren aan het ontlasten en bijstaan van mantelzorgers van dementerenden. Bussemaker roemde het praktische karakter van het boek, waardoor het mantelzorgers meer hulp en informatie biedt dan er tot nu toe was.

Over Had ik het maar geweten

Had ik het maar geweten bevat praktische adviezen en concrete tips gericht op de thuissituatie, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het boek belicht onderwerpen als communicatie, gedrag, omgaan met geheugenproblemen, mentorschap bij medische en financiële kwesties, activiteiten en toepassing van nieuwe technieken. Veel familieleden van dementerenden raken overbelast; daarom bevat het boek ook tips ter bewaking van hun grenzen.

Had ik het maar geweten - Moderne dementiezorg

Ruud Dirkse & Caro Petit

¤ 22,50

ISBN 978 90 215 4648 3

Reeds verschenen




Ingezonden persbericht