Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 11 november 2009

TLN maakt finalisten Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 bekend

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 bekend gemaakt. Met de Ondernemersprijs Transport en Logistiek vestigt TLN de aandacht op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector. Een finale plaats voor de prestigieuze prijs is het resultaat van een uitgebreid selectieproces met als speciaal jaarthema 'Klantgerichtheid'. De ondernemersprijs wordt op 21 november 2009 tijdens het Jaarcongres van TLN in Central Studios in Utrecht uitgereikt door de Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën en Benard Wientjes, voorzitter VNO-NCW.

Dit jaar gaat de prijs naar transportbedrijven en logistiek dienstverleners met uitzonderlijke prestaties op het vlak van voortdurende kwaliteitsverbetering én klantgerichtheid. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: kleine, middelgrote en grote transportondernemingen. De voorselectie, bestaande uit een schriftelijke rapportage en een locatiebeoordeling, heeft de afgelopen maanden plaatsgevonden. De finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 zijn - in alfabetische volgorde - de volgende bedrijven:

Categorie Groot:

· Penske Logistics / Roosendaal

* Koninklijke Rotra / Doesburg

* Van Gansewinkel Nederland B.V. / Eindhoven
Categorie Middelgroot:

· CTS Group European distribution & logistics / Nieuw Vennep
· Oldenburger/Fritom B.V. / Veendam

* Transportbedrijf Arie Kreuk B.V. / Ridderkerk

Categorie Klein:

* Iske Express Services B.V. / Amsterdam

· L.I.S. Logistics B.V. /Almere

· Spijker Transport Service / Zwijndrecht

De selectie van bedrijven vindt als volgt plaats: Eerst vullen meedingende bedrijven een uitgebreide vragenlijst in en voegen de nodige bijlagen bij ter onderbouwing. Afhankelijk van de ingeleverde informatie komen de deelnemers in aanmerking voor een bedrijfsbezoek op locatie. Dit betreft een kwaliteitsaudit aan de hand van het managementmodel van het INK-instituut. Bovendien vormt het jaarthema 'klantgerichtheid" een belangrijk onderdeel van de bedrijfsbeoordelingen. ViaNorm in Nieuwegein verzorgt als onafhankelijke certificatie-instelling de bedrijfsbeoordelingen. Een vakjury selecteert vervolgens per categorie de winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010. De vakjury bestaat dit jaar uit:
· Karel Noordzij, voorzitter

* Ruud Stassen (directeur INK)

* Ed Peelen, (ICSB Marketing en Strategie), Jaarthema expert.