Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 11 november 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

woensdag 11 november t/m zondag 22 november 2009

Woensdag 11 november
09.30 uur
Wethouder Van Daalen houdt het welkomstwoord tijdens de conferentie over Groen/Blauw-Structuur 'De stadsrandzone centraal'. Locatie: Rijtuigenloods te Amersfoort.

13:00 uur
Wethouder Luchtenveld start de bouw van het project Birkhoven. Locatie: Project Birkhoven, Amsterdamseweg te Amersfoort.

13.20 uur
Wethouder Van Daalen opent de conferentie Kleur in Actie. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1 te Amersfoort.

14:00 uur
Wethouder Luchtenveld heet welkom tijdens de themabijeenkomst Financiële Haalbaarheid en Financiering van de vereniging Wonen boven Winkels Nederland. Locatie: Wonen boven Winkels, Muurhuizen 104 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Luchtenveld spreekt tijdens de NVM wonenvergadering. Locatie: 't Houteveen, Van Tuijlstraat 22 te Hooglanderveen.

15.00 uur
Wethouder Kruyt neemt zitting in een panel bij het symposium: 'Zij wil vooruit' over jonge vrouwen met een minimuminkomen. Locatie: Zalencentrum Vredenburg, Vredenburg 19, Utrecht.

Donderdag 12 november
09.45 uur
Wethouder Kruyt opent het Divosa najaarscongres en houdt een lezing. Divosa is de landelijke vereniging van managers op het gebied van werk, inkomen en sociale vraagstukken. VNG/Divosa organiseert het jaarlijkse najaarscongres deze keer samen met de sociale dienst van de gemeente Amersfoort. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Van 't Erve biedt het lespakket 'Vertel eens over vroeger...' aan leerkrachten en leerlingen van basisschool De Laak/Vuurvogel, Calvijnschool en Bilalschool aan. Dit nieuwe lespakket geeft leerlingen inzicht in culturele diversiteit. Locatie: basisschool De Laak/Vuurvogel, Zwartsluiskade 2 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt in het kader van de Dag van de Mantelzorg activiteiten voor mantelzorgers. Locatie: Viltfabriek, Arnhemseweg te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Hekman woont het symposium 'Nieuwe kansen voor de volkshuisvesting' bij. Locatie: Fortis auditorium, Archimedeslaan 6 te Utrecht.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens de bijeenkomst met 'bondgenoten in het Netwerk Mantelzorg'. Tevens is dit de afsluiting van de campagne mantelzorg 'In de watten'. Locatie: bedrijfsrestaurant Stadhuis te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Van 't Erve verricht de opening voor de Duurzaamheidsdagen. Locatie: Wagenwerkplaats te Amersfoort.

v.a. 19.00 uur
Wethouder Van 't Erve reikt tijdens het landelijke congres 'Game in the city' een van de Dutch Game Awards uit. De awards zijn een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad. Locatie: Rijtuigenloods, Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

20.00uur
Wethouder Boeve bezoekt de bijeenkomst 'Politiek ontmoet VAO'. Locatie: Auditorium van de Stad van Cahen, Muurhuizen 104 te Amersfoort

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig tijdens de verkiezing van de Stadsdichter. De stadsdichter van dit jaar, David van den Bosch is de stadsdichter tot 1 januari 2010. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Vrijdag 13 november
16.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het jubileum van het 20-jarig bestaan van SSR (Stichting Steun Remigranten). Locatie: Het Koetshuis 'de Burcht', Burgsteeg 13 in Leiden.

Zaterdag 14 november
13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet Sint Nicolaas welkom in Amersfoort. Locatie: de kade van de Eemhaven in Amersfoort.

Maandag 16 november
13.00 uur
Wethouder Kruyt opent de netwerkbijeenkomst rond armoede en minima voor intermediairs.
Locatie: De Kamers in Vathorst, Wezeperberg 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de ontmoetingsbijeenkomst SZW met als thema 'De crisis voorbij-lessen na 2010'. Locatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Anna van Hannoverstraat 4 te Den Haag.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar van het boek 'Met het Oog op Amersfoort 2009' in ontvangst. De foto's werden gemaakt door Amersfoortse fotografen. De presentatie vindt plaats tijdens de herfstborrel. Locatie: Regardz Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Dinsdag 17 november
19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is aanwezig bij de verkiezing van de Overheidsmanager van het Jaar. De burgemeester is lid van de jury. Staatssecretaris mevrouw Bijleveld-Schouten van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal de award uitreiken. Locatie: de Ridderzaal in Den Haag.

Woensdag 18 november
13.00 uur
Wethouder Van Daalen opent het symposium over B.Slim, georganiseerd door de GGD. Locatie: Verpleeghuis De Lichtenberg, De Open Hof, Utrechtseweg 293 te Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de netwerkavond van ALTA (Amersfoortse Lawn Tennisclub 'Amersfoort'). Speciale gast is Richard Krajicek. Locatie: Branche, Stichtse rotonde 11 te Amersfoort.

Donderdag 19 november
19.50 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de gasten welkom voor aanvang van het Relatieconcert door het Fanfarekorps 'Bereden Wapens' van de Koninklijke Landmacht. Het concert wordt aangeboden door het Regionaal Militair Commando West. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

9.30 uur
Wethouder Van 't Erve woont de conferentie 'Grensverleggen Actief' gemeenten in internationale samenwerking bij. Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Kruyt brengt een werkbezoek aan Mode Met een Missie. Het modeatelier vergroot de kans op de arbeidsmarkt voor de vrouwen die er werken. Locatie: Dierenriem 11 te Amersfoort

15.00 uur
Wethouder Luchtenveld woont de Praktijkgerichte bijeenkomst "Binnenstedelijk bouwen is bouwen met lef" bij. Locatie: Gemeente Bunschoten, Stadsspui 1 te Bunschoten-Spakenburg.

Vrijdag 20 november
15.30 uur
Wethouder Hekman onthult de kunstwerken van het kunstenaarsduo Knikov in de wijk Kruiskamp. Het kunstenaarsduo Knikov (Bob Kovel en Philip Knipscheer) heeft in het kader van het afscheid van Jan de Wilde (in 2006) de opdracht gekregen een beeld in de openbare ruimte van Kruiskamp te maken. Locatie: Buurthuis de Roef, Neptunusplein 66K te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de viering van het 20-jarig bestaan van de stichting Lize, overlegpartner Rijksoverheid Zuideuropese gemeenschappen. Locatie: spoorwegmuseum, Maliebaanstation te Utrecht.

Zaterdag 21 november
12.00 uur
Wethouder Van Daalen opent de speeltuin Rivierenwijk Soesterkwartier. Locatie: speeltuin de Rivierenwijk in het Soesterkwartier.

Noot voor de redactie,