Ingezonden persbericht


EMBARGO TOT 19.30 UUR

PERSBERICHT

Ede, 11 november 2009

Schuurman Schoenen Borne winnaar Human Capital Award 2009 retail

Uitstekende omzetcijfers in vergelijking met branchegenoten en een laag ziekteverzuim en verlooppercentage onder medewerkers zijn voor de jury belangrijke redenen om de Human Capital Award 2009 retail toe te kennen aan Schuurman Schoenen in Borne. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat er het best in slaagt haar 'menselijk kapitaal' te verzilveren. De Human Capital Award werd vandaag uitgereikt tijdens de gala-avond van de Retail Jaarprijs.

Schuurman Schoenen is winnaar, omdat het bedrijf vanuit een doordachte visie op de ondernemingsdoelstellingen haar medewerkers volop ruimte biedt om zich te ontwikkelen. Peter Cras, juryvoorzitter en algemeen directeur van het organiserende Kenniscentrum Handel, roemt Schuurman Schoenen Borne om de gestructureerde aanpak van het professionaliseringsbeleid: 'Het beleid is volledig in de organisatie ingebed en het maakt structureel onderdeel uit van het bedrijfsbeleid. Het bedrijf weet dus dat het bedrijfsresultaat ook in sterke mate afhankelijk is van de kwaliteit van haar medewerkers.'

De Human Capital Award is een beloning voor het bedrijf dat het managen van haar menselijk kapitaal integraal in de bedrijfsvoering heeft opgenomen en waar de ontwikkeling van medewerkers wordt gezien als voorwaarde voor goed presteren. Genomineerde bedrijven worden beoordeeld op vragen als 'welke mensen passen het best in mijn bedrijfsconcept' of 'wat moet ik als ondernemer doen om de juiste mensen te werven, te laten presteren en aan de zaak te binden'? Centraal gaat het om de vraag 'wat is de positie van 'human capital' in de bedrijfsvoering?' De jury voor de Award bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, beroepsonderwijs en Kenniscentrum Handel.

Voor de Human Capital Award in de retail waren verder genomineerd: Valentine Juwelier (Amsterdam) en Wibra (Veenendaal).

Eerdere winnaars van de Human Capital Award retail zijn:

2008: Perry Sport uit Utrecht

2007: Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen uit Beneden Leeuwen 2006: Jumbo Supermarkt uit Winterswijk
2005: DA Van der Doelen uit Heesch
2004: Hennes & Mauritz uit Ede
2003: Supermarkt Plus Benders uit Venlo

2002: Super de Boer uit Rosmalen



Ingezonden persbericht