Ingezonden persbericht


Persbericht

11 november 2009

Riverbed kondigt Steelhead Mobile 3.0 aan
~ Mobiele oplossing completeert bredere inzet Steelheads en versnelt Windows 7 en 64-bit systemen ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, introduceert Steelhead® Mobile 3.0. Deze nieuwe versie van de Steelhead Mobile geeft bedrijven de mogelijkheid om mobiele werknemers betere toegang en performance te bieden, ongeacht waar ze zich bevinden. Riverbed® Steelhead® Mobile vergroot de productiviteit van medewerkers met het aanbieden van applicatieperformance-verbeteringen zowel onderweg, als wanneer zij vanuit huis werken of op kantoor met een draadloze verbinding. Met Steelhead Mobile 3.0 versnelt Riverbed Windows 7 en 64-bit systemen voor mobiele eindgebruikers. Daarnaast profiteren bedrijven van een verbeterde flexibiliteit en vereenvoudigde beheertools. Dit voorziet medewerkers van een versnelde performance.

"Doordat bedrijven zich concentreren op het consolideren van hun gegevens via private cloud-initiatieven, wordt de afstand groter tussen medewerkers en de door hun benodigde data", aldus Eric Wolford, senior vice president of marketing en business development bij Riverbed. "Medewerkers worden steeds mobieler en werken veelal op locaties buiten kantoor. Wanneer consolidatie van gegevens en IT-infrastructuur zich op deze voet voortzet, dit betekent dat remote toegang een steeds grotere uitdaging wordt. Met Steelhead Mobile 3.0 zijn we in staat om klanten een oplossing te bieden die niet alleen belangrijke Windows 7 en 64-bit applicaties versnelt wanneer medewerkers onderweg zijn, maar het is tevens een aanvulling op de bestaande Steelhead-uitrol."

Versnelling van Windows 7 en 64-bit systemen voor mobiele gebruikers Riverbed blijft haar optimalisatie voor Windows en andere Microsoft-applicaties ­ zoals SharePoint, Office, Server en CRM ­ verdiepen. Op deze manier kunnen bedrijven remote en mobiele werkers een versnelde toegang bieden tot Microsoft-applicaties met een verbeterde performance. Met Steelhead Mobile 3.0 profiteren Windows 7 en 64-bit systemen van de versnelling van de Riverbed-oplossing.

Webapplicaties ­ tot 60 keer sneller
Bedrijven gebruiken HTTP en HTTPS voor verschillende doeleinden, van e-commerce tot bedrijfskritische applicaties. Het zijn de onderliggende protocollen voor alle webgebaseerde applicaties die worden gebruikt voor interne communicatie met medewerkers en extern met partners en klanten. Door het optimaliseren van deze protocollen, kunnen gebruikers de hoeveelheid data die over het WAN wordt gestuurd aanzienlijk verminderen. Tegelijkertijd worden de transport- en applicatieprotocollen gestroomlijnd. Net zoals bij Steelheads, worden met Mobile 3.0 deze voordelen verder uitgebreid naar het applicatieniveau voor HTTP- en HTTPS-gebruikers. Dit om webapplicaties sneller te maken, terwijl het bedrijfsmodel behouden blijft. De gezamenlijke architectuur van Steelheads en Steelhead Mobile biedt organisaties een oplossing om de performance van webgebaseerde applicaties te verbeteren.

Door het toepassen van URL-learning, page parsing embedded pre-fetching en metadata-versnellingsmethodes, verlaagt Steelhead Mobile de enorme hoeveelheid chattiness en vertragingen die webgebaseerde bedrijfsapplicaties hinderen. Met deze extra tools, kunnen bedrijfskritische applicaties zoals SharePoint, intranet portals en webgebaseerde documentmanagementsystemen ­ evenals ERP- en CRM-applicaties zoals SAP NetWeaver, JD Edwards en Siebel ­ tot 60 keer worden versneld.

Met Steelhead Mobile 3.0 introduceert Riverbed 'Branch Warming' waarmee mobiele gebruikers en remote kantoren geoptimaliseerde data kunnen delen, waardoor ze kunnen profiteren van nog meer versnelling. Door het delen van gegevens tussen data stores van de Steelhead Mobile-gebruiker en Steelheads remote kantoren, behalen mobiele werknemers voordeel uit de optimalisaties van Steelheads.