Gemeente Duiven


Als 13e gemeente in Nederland kwaliteitstoets BAG behaald

Na 2 jaar voorbereiding heeft de gemeente Duiven op 20 oktober een succesvolle audit doorlopen. Dit betekent dat de gemeente Duiven sinds 3 november als 13e gemeente in Nederland de kwaliteitstoets heeft behaald. Dit is weer een belangrijke stap voorwaarts voor de verbetering van de (digitale) dienstverlening.

De landelijke overheid, dus ook de gemeente Duiven, wil haar dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Het gaat hier niet alleen om de gemeenten, maar ook de ministeries, provincies en waterschappen zijn hierbij betrokken. Immers, de hele overheid is er voor dezelfde burger en bedrijf.

Eén van de projecten in het kader van de verbetering van de dienstverlening, is het project "Basisregistraties". Doel van dit project is, dat de hele overheid dezelfde "basisgegevens" gebruikt, voortkomend uit diverse registraties van verschillende overheidsinstanties.

De burger of een bedrijf hoeft dan zijn/haar gegevens maar één keer aan te leveren. De overheid zorgt er dan voor dat deze gegevens beschikbaar zijn voor alle overheidsdiensten. Voorbeelden van basisregistraties zijn o.a. het Handelsregister met gegevens van en over bedrijven, het Kadaster met eigendomsgegevens over gebouwen en de Kentekenregistratie met informatie omtrent voertuigen. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de basisregistraties Personen (GBA) en Adressen en Gebouwen (BAG).

Met betrekking tot de BAG heeft de gemeente Duiven als 13e gemeente in Nederland de kwaliteitstoets gehaald. Deze is afgegeven door het Ministerie van VROM. De gemeente Duiven is trots op het behaalde resultaat en gaat hiermee voortvarend verder met het verbeteren van haar dienstverlening.