Ingezonden persbericht


Persbericht
Breda, 11 november 2009

Tomorrow Starts Today
Eerste SEM-gebouw op Digit Parc Breda

Het samenwerkingsverband 'Tomorrow Starts Today' is een overeenkomst aangegaan met Digit Parc Breda. Het Digit Parc Breda is een ontwikkeling van een circa 77.500 m² groot business park in Breda-Noordoost. Tomorrow Starts Today, waarin Gispen Inrichters, Legrand Nederland, DTZ Zadelhoff en Philips Nederland samenwerken, houdt zich bezig met de ontwikkeling van zogenaamde SEM-producten voor de commerciële vastgoedmarkt. Onder SEM-producten worden verstaan Sociaal-, Economisch- en Milieuverantwoorde producten. Tomorrow Starts Today vindt dat de filosofie van het Digit Parc naadloos aansluit bij haar gedachtegang en gaat daarom samen met Digit Parc Breda aan de slag. In eerste instantie zal het gaan om een gebouw van 1.500 m² op een zeer prominente plaats in het park.

Tomorrow starts Today heeft als doel commercieel onroerend goed te ontwikkelen waarbij de installaties en inrichting eigendom blijven van de producenten, zodat deze aan het einde van hun levensduur weer ingenomen worden om te kunnen gebruiken als grondstof voor nieuwe producten van die producenten. De ontwikkeling van SEM-gebouwen gaat daarbij uit van bestaande bewezen technieken.

Het Digit Parc Breda is een ontwikkeling van onder meer Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers. Het gaat uit van een hoogwaardig en groen business park, waarbij slechts 25% van de oppervlakte wordt bebouwd van de ruim 10 hectare, die het park beslaat. Duurzaamheid, of SEM-bouwen zoals de beide partijen het liever aanduiden, staat hoog in het vaandel van Digit Parc Breda. Zo zal men ver boven de norm van energiezuinigheid uitstijgen met de 28 gebouwen die in het Digit Parc worden gerealiseerd.

Inmiddels is er van meerdere partijen uit het land belangstelling voor dit unieke Nederlandse initiatief van Tomorrow Starts Today.