Dick Berlijn geeft startschot voor 'ondernemenbegint.nu'

11/11/2009 21:00

de Maatschappij

Dick Berlijn heeft vandaag de openingshandeling verricht voor het nieuwe netwerkplatform 'ondernemenbegint.nu' Hij deed dat tijdens het najaarsdebat van De Maatschappij (voorheen de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel) in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 'Ondernemen begint nu' is een eigen initiatief van De Maatschappij en richt zich als een van de weinigen op de hele grote groep mensen die wel droomt van een eigen onderneming maar geen verdere stappen onderneemt. Deze mensen kunnen hun plannen voortaan laagdrempelig, via internet toetsen aan de kennis en ervaring van het grootste netwerk van ondernemers, wetenschappers en bestuurders van Nederland.

Berlijn noemde het initiatief een logische stap voor de vereniging waarvan hij sinds een jaar voorzitter is. 'De Maatschappij is altijd al een draaischijf van contacten en ideeën geweest. Heel vroeger brachten we die bij elkaar in rokerige zaaltjes, tegenwoordig zijn digitale communicatiefora vaak een stuk effectiever.'

Ondernemen in de culturele sector

Het najaarsdebat, dat werd georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging, stond in het teken van ondernemerschap in de culturele sector. Berlijn benadrukte in zijn openingsspeech de potentie van de culturele sector die we volgens hem niet te beperkt moeten bekijken. 'Als we ook kijken naar de mode- architectuur- en designwereld, of naar de games-industrie, dan is de culturele sector economisch gezien eigenlijk behoorlijk succesvol.' Berlijn nodigde de potentiële ondernemers in de culturele sector dan ook uit om als eerste gebruik te gaan maken van ondernemenbegint.nu.

Over de organisatie

De Maatschappij (voorheen de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel) is een onafhankelijk netwerk van mensen uit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. De Maatschappij bestaat sinds 1777 en heeft 5.000 leden. De organisatie streeft naar een meer ondernemende samenleving. Tot de bekendste initiatieven van De Maatschappij behoren De Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, De Universiteit Nyenrode, TELEAC en het Koninklijk Instituut voor de Tropen, KIT.





http://www.ondernemenbegint.nu