Spectra Logic introduceert de grootste en meest efficiënte tape-bibliotheek voor bedrijven in de sector

Het moderne ontwerp van T-Finity zorgt voor duurzame toegang tot data-archieven en back-ups voor bedrijfs-ICT, overheidsinstanties die gebruik maken van HCP en media/entertainment-bedrijven

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091111 --

Spectra Logic, dat al 30 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van gegevensopslag ontwikkelt, heeft vandaag de meest geavanceerde tape-bibliotheek voor bedrijven in de sector aangekondigd. De bibliotheek voldoet aan de strengste eisen op het gebied van archivering en back-up en bespaart klanten bovendien tot wel 30 procent op de eerste kapitaalsinvesteringen en 15 tot 20 procent op jaarlijks terugkerende exploitatiekosten. De Spectra T-FinityTM bibliotheek biedt meerdere redundante robots, biedt ruimte voor meer dan 45 petabytes in één enkele bibliotheek en voor meer dan 180 petabytes in één enkel verenigd bibliotheekcomplex.(1) De T-Finity is bedoeld voor gebruik in data-intensieve omgevingen zoals ICT-afdelingen van grote bedrijven, overheidsinstanties die gebruik maken van HPC (High Performance Computing) en media/entertainment-bedrijven.

“Nu gegevensvolumes en gegevensopslagbehoeften steeds groter worden, hebben organisaties krachtiger archiverings- en backup-oplossingen nodig die toegang tot data op de lange termijn veilig stellen. De Spectra T-Finity biedt de grootste capaciteit en de snelste toegang tot opgeslagen gegevens, en maakt, dankzij zijn moderne ontwerp, grotere economische besparingen met tape-opslag mogelijk dan ooit tevoren", aldus Nathan Thompson, CEO en oprichter van Spectra Logic. “Met de T-Finity bibliotheek kunnen klanten bibliotheken met meer legacies bij elkaar brengen, hoeven ze minder aanvangskapitaal te investeren, kunnen ze de doorlopende exploitatiekosten beperken en hun investeringen langdurig beschermen, doordat ze kunnen inspelen op gegevensgroei op de lange termijn.”

De Spectra T-Finity biedt grote beschikbaarheid voor continu gebruik (24x7x365) – de hoogste opslagdichtheid op de markt – en hoge snelheidsprestaties om langdurige grote transactievolumes te kunnen verwerken. Deze mogelijkheden voldoen aan de voorwaarden van veeleisende backup-omgevingen en zijn van het grootste belang voor het groeiende aantal organisaties dat grote hoeveelheden mediarijke data archiveert, zoals bedrijven op het gebied van onderzoek, biotechnologie, olie en gas, seismische beeldvorming, surveillancebeelden, media en entertainment, videocontent en financiële toepassingen. En met ondersteuning voor de brancheleidende LTO-technologie en IBM System Storage™ TS1130 tape drives, stelt de Spectra T-Finity klanten in staat om de tape-optie te kiezen die het best bij hun bedrijf past.

“Plaatsen met grote hoeveelheden data en data-intensieve omgevingen vereisen intelligente backup- en archiveringsoplossingen met grote capaciteit en een hoog prestatieniveau”, aldus Steve Conway, research vice president technical computing van IDC en lid van de stuurgroep van het HPC-gebruikersforum. “De nieuwe T-Finity tapebibliotheek van Spectra Logic komt tegemoet aan de strenge opslag- en productiviteitseisen van de HPC- en ondernemingsmarkt. De bibliotheek biedt meerdere redundante componenten en unieke functies en vereist toch maar één beheerinterface, waardoor het een nieuwe norm stelt voor eenvoudig beheer in data-intensieve omgevingen.”

Spectra T-Finity biedt vooruitgang voor bedrijfs-tapebibliotheken op basis van een modern ontwerp dat kosten spaart en tegelijkertijd het vertrouwen in data-integriteit en beschikbaarheid op tape vergroot:

  • Hoogste dichtheid: Met 72 terabytes per vierkante voet levert de T-Finity een dichtheid die maximaal 70 procent hoger is dan wat de concurrenten bieden. (2)
  • Hoogste schaalbaarheid: De T-Finity heeft bijna 200 procent meer capaciteit en slots in een enkele bibliotheek dan de belangrijkste concurrenten(3) en kan worden uitgebreid naar meer dan 30.000 slots in een enkele bibliotheek en 120.000 slots in een enkel bibliotheekcomplex. De capaciteit kan worden opgeschaald door frames toe te voegen zonder de werking te onderbreken, waardoor de bibliotheek niet stilgezet hoeft te worden.
  • Hardware die zeer beschikbaar is: Biedt tot maximaal 99,99% beschikbaarheid door dubbele robotics, redundante regeling- en communicatiepaden en meerdere redundante componenten die de beschikbaarheid verhogen en meer werk met een hogere uitwisseling ondersteunen.
  • Vertrouwen in beschikbaarheid van de data: Spectra’s Lifecycle Management omvat ook proactieve bibliotheek-, tapedrive- en media-levenscyclusbeheer en rapportage, zodat grote beschikbaarheid en integriteit van de data is gegarandeerd. Daarnaast verifieert de ScanTapeTM-functionaliteit van Spectra de deugdelijkheid van tapes voordat er data op worden weggeschreven en controleert vervolgens of de data met succes op de tape zijn geschreven. Geen andere bibliotheek op de markt biedt dergelijke volledige informatie over de ‘gezondheid’ van omgeving en data.
  • Grootste elektriciteitsefficiëntie: De T-Finity tapebibliotheek is bijzonder efficiënt en gebruikt de helft of minder aan elektriciteit per opgeslagen data-eenheid vergeleken met concurrenten,(4) zodat de elektriciteitskosten en kosten voor het koel houden van de apparatuur laag blijven.
  • Geïntegreerde dataversleuteling en beheer van de sleutel: Spectra’s data-encryptie stelt organisaties in staat data veilig op te bergen en verlaagt de kosten van het voldoen aan regelgeving.
  • Verenigd beheer: De T-Finity is de enige bedrijfsbibliotheek met één enkele interface en T-Finity gebruikt daarvoor de BlueScale™-software van Spectra om het beheer, de configuratie, upgrades terwijl de apparatuur draait, beveiliging en het uitbrengen van verslagen (ter plaatse of op afstand) eenvoudiger te maken.

De vele ‘ingebouwde’ mogelijkheden van Spectra T-Finity zijn onder meer: geïntegreerde dataversleuteling; virtualisatie en partitionering van de bibliotheek en software voor het beheer van hardware, media en de bibliotheek – allemaal zonder extra kosten in het pakket opgenomen. Concurrerende bedrijven vragen extra vergoedingen voor deze voorzieningen en hebben afzonderlijke servers nodig – wat de kosten voor hardware, ruimte, elektriciteit, koeling, ondersteuningscontracten en personeel verhoogt.

De Spectra T-Finity zal te zien zijn in stand nr. 2595 op de conferentie Super Computing 2009 (SC09) in het Portland Convention Center in Portland, Oregon, van 16 tot 19 november. Bestuurders van Spectra Logic zullen aanwezig zijn op de SC09 conferentie om vragen te beantwoorden en de kracht van de Spectra T-Finity te demonstreren.

Prijzen en beschikbaarheid

De Spectra T-Finity tapebibliotheek is op dit ogenblik in bèta-testing en zal vanaf december 2009 in beperkte aantallen beschikbaar zijn. De officiële prijs voor de Spectra T-Finity, inclusief twee LTO4 fibre channel drives, twee robots, versleuteling, Spectra-bibliotheek levenscyclusbeheer en BlueScale managementsoftware, begint vanaf $ 218,500.

T-Finity is compatibel met alle belangrijke archiverings- en backup-software, zoals onder andere BakBone NetVault, CA ArcServe, en BrightStor, CommVault Sympana, Filetek StorHouse, FrontPorch DIVArchive, IBM HPSS and TSM, Legato DiskExtender and Networker, MassTech MassStore, QStar, Quantum StorNext, SGI DMF, SGL FlashNet, Symantec back-up Exec and NetBackup, Syncsort back-up Express en XenData.

(1) Gebaseerd op LTO-5 natieve capaciteit

(2) De T-Finity bibliotheek levert 72 TB/sq ft, en heeft 40 tot 70 procent meer dichtheid dan concurrerende bibliotheken, die 40 tot 42 TB/sq ft opslaan.

(3) Een enkele T-Finity bibliotheekeenheid kan worden uitgebreid tot meer dan 30.000 slots, meer dan twee keer de afmetingen van de volgende grootste bibliotheek — de Sun/STK SL8500— met 10.088 slots in een enkele bibliotheek.

(4) Het normale elektriciteitsgebruik van de T-Finity is 873 watt of 0,35 watt/TB, hooguit de helft van die van concurrerende bibliotheken die 1,273 tot 1,798 watt of 0,81 tot 2 watt/TB gebruiken. Neemt de maximale slot-configuraties met twaalf drives aan.

Over Spectra Logic Corporation

Bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren wij innovatieve gegevensbescherming door middel van tape, deduplicatie en schijf-backup, herstel- en archiveringsoplossingen. Door vernieuwing te stimuleren, blijven we de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt prikkelen met intelligente, geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken back-up- en archiveringstechnologieën. In ons 30-jarig bestaan hebben wij bijzonder compacte en uitgebreide opslagvoorzieningen geboden met een ongeëvenaarde dienstverlening en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Meer informatie kunt u vinden op www.SpectraLogic.com.

Spectra en het Spectra Logic logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Spectra Logic Corporation. Alle rechten voorbehouden overal in de wereld. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6095899〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Spectra Logic
Leigh Grace, 704-231-9789
leighg@spectralogic.com
www.Twitter.com/spectralogic
of
IGNITE Consulting
Kathleen Sullivan, 303-439-9365
Linda Dellett, 303-439-9398

spectralogic@igniteconsultinginc.com