Ingezonden persbericht

Zevenaar, 11 november 2009

Zevenaar Leeft! voor lokaal ondernemersbelang
Nieuw zakelijk platform voor ondernemers in 'groot Zevenaar'

De Liemers - Zevenaar Leeft! is het nieuwe ambitieuze ondernemersplatform voor Zevenaar en omstreken. Het glossy zakenblad, de interactieve website en bruisende zakelijke bijeenkomsten combineren innovatie, ontwikkeling en vooral human interest. Elke ondernemer die het beste uit zichzelf wil halen, nieuwsgierig is en geïnspireerd wil worden kan er niet omheen.

Echte interesse
Harm Slump is zelf een Zevenaarse ondernemer. Het gebrek aan levendigheid in ondernemend Zevenaar bracht deze initiatiefnemer op het idee: "Dat klopt. Er zijn veel businessclubs en zakelijke magazines. Deze zijn veelal regionaal of landelijk georiënteerd en bieden te vaak weinig echte achtergrondinformatie over de ondernemer. Wat mij interesseert is wat mensen beweegt. De mens achter de ondernemer bij mij in de buurt." Met die gedachte was het splinternieuwe concept al snel geboren.

Breed platform
Naast het zeer leesbare zakenblad Zevenaar Leeft! is er veel meer. De website (www.zevenaarleeft.nl) is een online interactief platform voor de Zevenaarse ondernemer. Hij of zij vindt er collega's in de buurt, potentiële leveranciers en klanten, maar vooral ook informatie. Niet alleen praktische informatie. Achtergronden en de motivatie van de ondernemer komen uitgebreid aan bod. Annelies Ribbink, mede initiatiefneemster: "Wij bieden de mogelijkheid voor unieke netwerkmogelijkheden. Het zijn de ondernemers zelf die het uiteindelijk gaan doen. Geen traditionele businessclub, maar een platform met gezellige en interessante bijeenkomsten, de informatieve website en natuurlijk het zeer mooie grootformaat zakenblad."

Gemeente erkent belang
Dat het nieuwe platform een welkome aanvulling is binnen de gemeentegrenzen blijkt uit het enthousiasme van de gemeente Zevenaar. Zij ondersteunt het idee. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat Zevenaar Leeft! verder dan de stad Zevenaar alleen. Ondernemers uit aangrenzende plaatsen als Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum en Oud Zevenaar vinden er zeker nuttige netwerkmogelijkheden. "We zijn lokaal georiënteerd. Maar je beperken tot Zevenaar alleen grenst aan egoïsme. Daarom gaan wij iets verder, maar niet regionaal. Dat is te groot en daarmee vervalt het unieke lokale karakter van elkaar kennen en beter leren kennen", gaat Harm Slump breed glimlachend verder. Lokaal is het credo en dat wordt breed gedragen door ondermeer de gemeente Zevenaar.

Geen concurrentie
Zevenaar Leeft! kent geen directe concurrentie. Dat blijkt uit het enthousiasme van collega netwerkorganisaties die het initiatief ondersteunen. Zo verschijnt in de eerste editie van het splinternieuwe blad een interview met Rob Salemink, voorzitter van Jong MKB de Liemers Achterhoek. Volgens Harm Slump past dat precies bij zijn doelstellingen: "De traditionele netwerkorganisaties moeten vooral blijven bestaan. Wij zijn een bruisende en levendige aanvulling met een sterk lokaal karakter en veel human interest."

Van, door en voor ondernemers
Het zijn de Zevenaarse ondernemers die het platform vulling geven. Door naar de bijeenkomsten te komen voor de gezelligheid, de informatie en het netwerken. Door interessante artikelen in het zakenblad en de website te vullen. "Daarom willen wij brede aandacht voor dit initiatief" vervolgt een enthousiaste Harm Slump. "Kansen zien is kansen grijpen, ook voor onze ondernemers. Wij bieden slechts de mogelijkheid. Door de ondernemer zelf centraal te stellen en zijn of haar wensen in te vullen ontstaat een echt boeiende gemeenschap." De eerste editie van het blad, met een oplage van ruim 5.000 stuks, wordt vanaf 20 december persoonlijk en met een knipoog bij alle ondernemers in Zevenaar en aangrenzende gemeenten bezorgd. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan wil Annelies Ribbink nog niet kwijt, maar dat het boeiend wordt staat nu al vast. Meer informatie is nu al te vinden op de website: www.zevenaarleeft.nl.

Noot voor de redactie,