Koningin bij première De Afscheidsmonologen

Hare Majesteit de Koningin woont donderdagavond 12 november in de Schouwburg te Leiden de première bij van de voorstelling 'De Afscheidsmonologen'. Deze theatervoorstelling met humoristische en ontroerende verhalen over sterven en rouwverwerking is geproduceerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Landelijk Steunpunt voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ).

De verhalen zijn geschreven door Nederlandse schrijvers, acteurs en cabaretiers onder wie Kees van Kooten, Sara Kroos, Cornald Maas, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat en Nilgün Yerli. De regie is in handen van Leopold Witte.

Actrice Rian Gerritsen is het vaste gezicht van de voorstelling, evenals muzikant Arend Niks. Daarnaast treden in wisselende bezetting twee gastlezers op. Het gaat om Nederlandse acteurs, sporters, politici en presentatoren als Noraly Beyer, Peter Blok, Philip Freriks, Hanneke Groenteman, de Meiden van Halal, John Leerdam, Joost Prinsen, Maarten van der Weijden, Anita Witzier en vele anderen. De productie is een samenwerking tussen VPTZ en Bos Theaterproducties.

VPTZ is een landelijke vereniging waar 210 lokale organisaties voor vrijwillige palliatieve terminale zorg aan verbonden zijn. Meer dan 8000 vrijwilligers zetten zich in voor mensen in hun laatste levensfase, in hospices of bij mensen thuis.

De Koningin spreekt na afloop van de voorstelling met vrijwilligers, een aantal bestuursleden van VPTZ en de acteurs.

Noot voor redacties (