Prinses Margriet aanwezig bij conferentie internationaal strafrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is donderdagmiddag 12 november aanwezig bij de internationale conferentie 'Justice in motion. From Nuremberg to The Hague and Beyond' in het Vredespaleis te Den Haag. De conferentie wordt gehouden ter gelegenheid van de uitreiking van de Erasmusprijs op vrijdag 13 november. Het thema van de prijs is dit jaar 'Internationale vervolging en berechting van oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid'.

Hoofdsprekers bij de conferentie zijn de winnaars van de Erasmusprijs 2009, de Italiaanse jurist Antonio Cassese en de Amerikaanse jurist Benjamin Ferencz. Prinses Margriet heeft voorafgaand aan de conferentie een ontmoeting met de prijswinnaars.

Het internationaal strafrecht heeft de laatste decennia een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Sinds de tribunalen van Neurenberg (1946/1947) en Tokio (1946/1948) hebben de diverse varianten van strafhoven en tribunalen het internationaal recht vormgegeven.

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje reikt op vrijdag 13 november in Paleis Noordeinde de Erasmusprijs uit aan Antonio Cassese en Benjamin Ferencz. (Zie RVD-persbericht nr. 227 van 2 oktober 2009)

Noot voor redacties (