Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Families in Flux

Families in Flux

12 november 2009

Families in beweging

Madurodam, Den Haag

Eindcongres NWO-programma 'De bindende kracht van familierelaties (BKF)'

'Niets is zo veranderlijk als de mens' zo luidt het gezegde. Fascinerend is het om te onderzoeken hoe mensen en hun relaties in beweging zijn, ook binnen families. Het eindcongres Families in Flux zoomt in op deze veranderende familierelaties, zoals nieuw ontstane werk- en familiepatronen.

Ben u geĂŻnteresseerd in de maatschappelijke oorzaken en gevolgen van veranderende familierelaties? Dan nodigen wij u van harte uit deel te nemen aan het eindcongres van het NWO-onderzoeksprogramma 'De bindende kracht van familierelaties' (BKF) op donderdag 12 november 2009 in Madurodam te Den Haag.

Geinteresseerden - wetenschappers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en beleidsmakers op het gebied van familierelaties - zijn van harte welkom tijdens de publieksbijeenkomst in de middag.

De publieksbijeenkomst is gericht op:

* de uitwisseling van kennis tussen medewerkers van maatschappelijke organisaties, beleidsmakers en wetenschappers over de maatschappelijke oorzaken en gevolgen van veranderende familierelaties;

* het delen van onderzoeksresultaten (de resultaten van het onderzoeksprogramma BKF worden in boekvorm gepresenteerd).

Tijdens het ochtendprogramma van het congres staat de wetenschap centraal. De onderzoeksresultaten van de BKF-projecten worden door twee buitenlandse sprekers (Professor dr. I.A. Connidis van de University of Western Ontario en Professor dr. M. Silverstein van de University of Southern California) in een internationaal perspectief geplaatst.

Vanaf september kunt u zich voor dit congres aanmelden, via de website www.nwo.nl/bkfeindcongres.

Meer informatie over het programma BKF vindt u op de website http://www.nwo.nl/BKF. Of u kunt contact opnemen met Petra Griffioen: tel 070-3440928; e-mail bkfeindcongres@nwo.nl.