Gezonde voedingsingrediënten uit Canada op Canada Healthy Food Day -

15/10/2009 12:59

Ambassade van Canada

Onderzoek in Canada toont aan dat voedingsingrediënten kunnen bijdragen aan onze gezondheid. Bepaalde ingrediënten - brainfood - stimuleren onze hersenen; sommige eetgewoontes beïnvloeden onze gezondheid. Op 12 november organiseert de ambassade Canada Healthy Food Day, een speciale dag over recent voedingsonderzoek in Canada en over zakelijke mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen in deze sector.

Van modelling tot brainfood

Op Canada Healthy Food Day zijn meer dan 10 sprekers uit Canada en Nederland aanwezig. Zo gaat de Canadese onderzoeker Ricky Yada in op het in kaart brengen van de invloed van voedselinname op het lichaam (predictive modelling). En geeft Jeff Zidichouski een presentatie over brainfood, d.w.z. de invloed van bepaalde bio-actieve stoffen uit voeding op onze hersenen. Ook het inzetten van nanotechnologie in de voeding en onderzoek naar gezonde effecten van bosbessen komen aan bod. Het onderzoek in Canada heeft inmiddels ook de belangstelling van Nederlandse bedrijven als Unilever (ook aanwezig als spreker), Numico en DSM.

Canada interessant voor Nederlanders

Canada is zelf een grootleverancier van voedingsingrediënten als granen, peulvruchten, soja, zaden, bessen en (vis)oliën. Er zijn in deze sector ruim 300 onderzoeksinstellingen en bedrijven actief. Canada biedt bedrijven met belangstelling voor marktuitbreiding en onderzoeksinstellingen die op zoek zijn naar partners veel belastingvoordelen. Het land is daarom voor Nederlandse bedrijven en instellingen interessant als leverancier, kennispartner en locatie voor zakelijke kansen.

Informatie en netwerken

Canada Healthy Food Day is bedoeld voor bedrijven, beslissers en onderzoekers in de voeding- en landbouwsector. Naast de informatie uit de vele presentaties is de dag tevens een gelegenheid bij uitstek om te netwerken.

Canada Healthy Food Day wordt georganiseerd door de Canadese Ambassade in samenwerking met - en in het gebouw van - Price Waterhouse Coopers in Rotterdam. Canada Healthy Food Day is de 5e aflevering van de succesvolle jaarlijkse Canada Business Day.

Informatie

Een uitgebreid programma en informatie over de sprekers en over gezonde voedingsingrediënten(onderzoek) in Canada vindt u op http:/www.canadabusinessday.nl.

Aanmelding (gratis):

margriet.dekkers@international.gc.ca - tel. 070-3111662.





http://www.canadabusinessday.nl