Gemeente Nuenen


Informatieavond HOV2: een nieuwe HOV lijn Eindhoven-Nuenen

Â

De regio Eindhoven krijgt een nieuwe HOV-lijn. De gemeente Nuenen werkt hiervoor samen met het SRE en de gemeente Eindhoven. Het is de bedoeling dat er hoogwaardig en hoogfrequent openbaar vervoer gaat rijden tussen de High Tech campus in Eindhoven en Nuenen centrum. In Nuenen loopt het tracé via de Europalaan..

Â

HOV

HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Het verschil met âgewoonâ openbaar vervoer zit hem in verschillende aspecten. Het vervoer moet aanmerkelijk sneller zijn, vaker rijden en ook comfortabel zijn en herkenbaar ten opzichte van de normale (stads)bussen. Om dat mogelijk te maken, maakt de bus in principe gebruik van een aparte baan en heeft zo dus geen last van ander verkeer. Die infrastructuur is natuurlijk niet overal al voorhanden. Voor dit traject moeten er nogal wat kilometers worden aangelegd. Drie van die kilometers liggen op Nuenens grondgebied, vanaf de Europalaan bij de Dommel tot aan het busstation. De gemeente zal de weg opnieuw moeten gaan inrichten. Het project beperkt zich echter niet tot de weg alleen. Er komen ook allerlei andere zaken aan bod: de aansluiting op Nuenen-west, de âentreeâ van Nuenen, oversteekplekken, het groen langs de weg etc.

Â

Informatieavond

We staan dus aan het begin van een leuk traject vol kansen voor de directe omgeving van de Europalaan. En we kunnen ons voorstellen dat inwoners daar ook ideeën over hebben. Of misschien geen concrete ideeën, maar wel aandachtspunten willen meegeven. Dat kan. En wel tijdens de informatieavond HOV die we organiseren op 12 november. Iedereen die wil meepraten of wil komen luisteren is van harte welkom in Het Klooster. Inloop is vanaf 19.00 uur, om 19.30 gaan we van start. Wethouder Mulder zal een toelichting geven op het verkeersbeleid van de gemeente, de projectleider gaat verder in op het HOV-project. Vervolgens worden aandachtspunten en ideeën verzameld in een workshop. We sluiten de avond af met een terugkoppeling vanuit de workshop en een borrel.

Â

Klankbordgroep

Een ingrijpend plan voor de weg als de Europalaan komt niet tijdens een informatie-avond tot stand. Daar is een intensief ontwerptraject voor nodig waar veel partijen aan tafel zitten. Ook gedurende dat proces wil de gemeente graag ruimte geven voor de invloed van de Nuenense inwoners en belangengroeperingen. Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan een klankbordgroep. U kunt dit doen door een aanmelding tijdens de avond of door een email te zenden aan . De klankbordgroep wordt nog dit jaar samengesteld.

Â

Heel graag tot 12 november!