Podiumdiscussie "Toekomst automotive" met BMW en Mercedes

30/10/2009 10:00

Nederlands-Duitse Handelskamer

De toonaangevende Duitse autoconcerns willen in 2010 weer doorstarten en daarbij ook de samenwerking met Nederlandse ondernemingen opnieuw stimuleren. Arjen de Jong, president BMW Group Nederland, en Winfried Blum, CEO Mercedes-Benz Nederland, geven samen met Willem de Graaf, managing director van de Nederlandse toeleverancier Voestalpine Polynorm, hun visie over de toekomst van de autobranche. Zij bespreken kansen en risico's tijdens de podiumdiscussie 'Toekomst automotive' op donderdag 12 november 2009 van 16 tot 19 uur in Kasteel De Wittenburg te Wassenaar. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en Siemens Nederland.

Hierbij staat centraal hoe de verkoop van Europese auto's duurzaam kan worden aangezwengeld en hoe men de kansen voor autobouwers en hun partners op de verschillende internationale markten met elkaar in evenwicht kan brengen. De vraag is ook hoe autofabrikanten en toeleveranciers met hybride, elektrische aandrijving en andere innovatieve ontwikkelingen omgaan.

"De zware gevolgen van de crisis zijn goed voelbaar en de maatregelen die de overheden in zowel Nederland als Duitsland hebben ingevoerd om de verkoop te stimuleren hebben weliswaar effect gehad, maar de auto-industrie komt volgend jaar voor grote uitdagingen te staan", zegt DNHK-directeur Axel Gerberding. "En dat zien ook de autobouwers. Zij grijpen de kansen van de nieuwe technologieën met beide handen aan. Dit laten alleen al de 100 wereldprimeurs van de fabrikanten en de meer dan 80 wereldfenomenen van de toeleveranciers zien, die in september tijdens de 'Internationale Automobilausstellung' (IAA) in Frankfurt geëxposeerd werden", aldus Axel Gerberding.

Op het podium in Wassenaar zullen de thema's milieu, ontwikkeling en innovatie uitvoerig worden besproken en gediscussieerd. Daarbij speelt vooral de uitwerking op de Nederlands-Duitse handelsbetrekkingen een rol en in hoeverre men grensoverschrijdend weer een impuls aan de toekomst van de autobranche kan geven.

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 november 2009 via de website van de DNHK, www.dnhk.org





http://www.dnhk.org




Duits-Nederlandse Handelskamer