Gemeente Beuningen


Inloopavond over nieuwe ontsluitingsweg

De gemeente Beuningen wil een nieuwe ontsluitingsweg aan de zuidzijde van de kern Beuningen aanleggen. Deze nieuwe weg, ook wel de Zuidelijke Structuurweg genoemd, moet ervoor zorgen dat er minder verkeer door de kern Beuningen rijdt. Tijdens de inloopavond op donderdag 12 november kunt u meer informatie krijgen over het plan.

Zuidelijke structuurweg
De nieuwe Zuidelijke Structuurweg komt naast de bestaande Elsenpas te liggen, voor een deel aan de noordzijde en voor een deel aan de zuidzijde. Daarvoor wordt de Elsenpas op één plaats doorsneden. Het is de bedoeling om straks het verkeer richting de A73 te leiden via de Wilhelminalaan, de nieuwe Zuidelijke Structuurweg en de Schoenaker. Daar waar de Zuidelijke Structuurweg aansluit op de Wilhelminalaan en de Schoenaker worden deze bestaande wegen deels aangepast.

Bestemmingsplan aanpassen
Om de nieuwe weg te realiseren moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt de komende weken ter inzage op het gemeentehuis. In de bekendmaking elders in deze Koerier leest u daar meer over.

Inloopavond in Lèghe Polder
De inloopavond vindt plaats in de Lèghe Polder aan de Schoolstraat 16 in Beuningen. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om te komen dan kunt u uw vragen ook stellen via e-mail. Vermeld als onderwerp in uw e-mail 'Bestemmingsplan Zuidelijke Structuurweg'.

Komenden woensdagmiddag 4 november staan de bijbehorende stukken op deze pagina.