Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

oktober 2009

Amsterdam | 12 november 2009

Filosofie op de Zuidas
met Tariq Ramadan

Maandelijkse filosofische gesprekken met gasten uit wetenschap en maatschappij.

Ad Verbrugge, filosoof aan de Vrije Universiteit, voert het gesprek over onderstromen en trends in de actualiteit met Tariq Ramadan, hoogleraar Hedendaagse Islamitische Studie aan de Oxford University. Gespreksleiding Govert Buijs, filosoof VU.

Tariq Ramadan roert zich stevig in het debat over de positie van de Islam in het Westen en het nieuwe zelfbewustzijn in de Islamitische wereld. Dat het hierbij niet om vrijblijvende standpunten gaat bleek bij zijn vertrek als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en adviseur van de gemeente Rotterdam.

Tariq Ramadan doceert tevens theologie aan de Oxford University en is senior onderzoeker aan de Doshisha Universiteit in Kyoto. Hij is zowel op academisch niveau actief als heel praktisch in buurten en wijken. Hij geeft tal van lezingen over theologie, ethiek, rechtvaardigheid, interculturele en interreligieuze dialoog. Tariq Ramadan is op dit moment tevens president van de Europese denktank European Muslim Network (EMN) in Brussel Recent van hem verschenen "What I believe" OUP USA (Nov 2009) en "Radical Reform, Islamic Ethics and Liberation"OUP USA (Nov 2008) Website : http://www.tariqramadan.com
.
Lezing en debat in het Engels

De komende Filosofie op de Zuidas is op 10 december met Felix Rottenberg. Thema: Politieke crisis: Wat is er links en rechts aan de hand?

Een samenwerking van Vuconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 12 november 2009
Tijd: 15.30-17.00 uur

Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8 |
Toegang: gratis

Informatie

Informatie www.vuconnected.nl