Gemeente Etten-Leur

Informatiebijeenkomst reconstructie kruispunten op- en afritten 19 van A58

Informatiebijeenkomst over reconstructie kruispunten van op- en afritten 19 van Rijksweg A58 met Vosdonk en Vosdonkseweg

Op donderdag 12 november a.s. wordt er in het Bouwcenter Nelemans aan de Ecustraat 2 in Etten-Leur een inloopbijeenkomst gehouden over de voorgenomen reconstructie van de wegvakken Vosdonk en de Vosdonkseweg (Sprundel - Etten-Leur) met de kruispunten van deze wegvakken met de A58. Medewerkers van Rijkswaterstaat en van de Provincie Noord-Brabant informeren dan tussen 17.00 en 19.30 uur belangstellenden over de aanpassingen aan deze belangrijke kruispunten met aangrenzende wegvakken.

Volgens het ontwerp-plan krijgt de weg Vosdonk aan de noordkant van het kruispunt twee rijstroken voor rechtdoorgaand verkeer en een rijstrook voor rechtsafslaand verkeer (naar oprit richting Roosendaal).

Onder het viaduct wordt een van beide doorgaande rijstroken bestemd voor uitvoegend verkeer naar de oprit 19 richting Breda.

De afrit 19 voor verkeer vanuit de richting Breda blijft ongewijzigd. Op de kruising van Vosdonk met de genoemde op- en afritten komen verkeerslichten.

Aan de zuidkant van het kruispunt wordt de afrit uit de richting Roosendaal gescheiden in een rijstrook voor linksafslaand verkeer (richting bedrijventerrein Vosdonk) en een rijstrook voor rechtsafslaand verkeer (richting St.Willebrord).

De bestaande scheiding van rijstroken op de Vosdonkseweg vanuit Sprundel richting Vosdonk verandert niet. Wel komen er aan de zuidkant van kruispunt 19 ook verkeerslichten.

De beide nieuwe verkeersregelinstallaties aan de noordkant en zuidkant van het kruispunt 19 worden op elkaar afgestemd, zodat er voor het autoverkeer een "groene golf" ontstaat.

Volgens de huidige planning wordt er in het komende voorjaar begonnen met de reconstructie van het kruispunt 19. De werkzaamheden zouden dan vóór de zomervakantie 2010 klaar kunnen zijn.

20091102\pwm\0588

Alarm & hulpdiensten
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl