Gemeente Deurne


Opening jongerencentrum Deurne op 12 en 13 november

Op 12 en 13 november wordt het nieuwe jongerencentrum van de gemeente Deurne geopend. Het jongerencentrum is in de Muggenhof op de Albert Schweitzerstraat.

Op 12 november is de officiële opening. Op 13 november is er een opening voor alle jongeren tussen de 13 en 17 jaar uit de gemeente Deurne. De naam van het nieuwe jongerencentrum is nog niet bekend. Deze wordt op 12 november door wethouder Ragetlie en de Jongerenraad onthult.

Het jongerencentrum richt zich op jongeren in de leeftijd van dertien tot en met zeventien jaar. De nadruk komt te liggen op de ontmoetingsfunctie, er wordt geen alcohol geschonken. Het centrum is na de opening vier dagdelen per week open: dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en op woensdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur. Professionele jongerenwerkers van de Stichting Welzijn Deurne (SWD) zorgen voor de begeleiding van de jongeren.

Opening voor jongeren op 13 november
Alle jongeren van 13 tot en met 17 jaar van de gemeente Deurne zijn uitgenodigd voor de opening op 13 november. Vanaf 19.30 tot 22.00 worden ze de hele avond vermaakt met een spetterende hypnoseshow, vuurspuwen en nog veel meer leuks in de gymzaal tegenover het jongerencentrum. Tevens wordt op deze avond de site voor de jongeren in Deurne gelanceerd: www.jongindeurne.nl. Op deze site is vanaf 13 november info voor jongeren te vinden op allerlei gebied, maar ook over wat er allemaal te beleven is voor jongeren in Deurne.

Styling door studenten ROC
De styling van het jongerencentrum is vormgegeven door studenten van het ROC. Zij hebben het plan voor het interieur ontworpen. SWD heeft samen met jongeren dit ook uitgevoerd in het centrum. Door de gemeente is het groen in tuin en omgeving aangepakt.

De locatie
Op 14 april 2009 heeft de gemeenteraad van Deurne besloten het jongerencentrum te realiseren in de Muggenhof. Het jongerencentrum komt in het deel van de Muggenhof dat voorheen door de holding Kiekeboe in gebruik was voor buitenschoolse opvang. Daarnaast mag het jongerencentrum gebruik maken van de gymzaal er tegenover. Deze gaan ze gebruiken voor workshops en sportieve activiteiten van het jongerenwerk.
De gemeente heeft besloten om het jongerencentrum in eerste instantie voor 3 jaar, tot en met eind 2012, te openen. Eind 2011 wordt gestart met een evaluatie. Na de evaluatie besluit de gemeente of het jongerencentrum ook na 2012 open blijft.